Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Cause célèbre (Cc)

Zij leven in een schijnwereld. Geenszins van waarde en ver, zeer ver verwijderd van de werkelijkheid. Hun hele milieu is op list en bedrog gebaseerd. Van leugens maken zij lijfspreuken en kritische personen maken zij monddood. Eénmaal getaped, blijkt en blijft woordenloos. Dit wordt althans door naïevelingen gedacht.

De RoMaSjHa-consensus inclusief haar bedenkers ligt in hun gezamenlijke breinen besloten. De afspraak van Rob Eénstraf, Martin! Ren: Pravda, Dorsje Haslinge en Han L. Smörel was, is én blijft een stilzwijgende overeenkomst tussen vier duistere, incorrecte, onjuiste en alles behalve nette marionetten.

Bungelend aan touwtjes worden zij ge- en bestuurd. Eénstraf collectief voor en vooral mét Ren: Pravda, zou hij dé waarheid eindelijk onder ogen willen zien?, Dorsje Haslinge en 'last but not least' Han L. Smörel. Het was een geruchtmakende zaak; een kwestie van lafheid, leugens en lering in de hoofdstad van De provincie Friesland.

Hún leven verschraald door leugens en lafheid. Míjn leven gestuwd. Mijn leven, en dan in het bijzonder het tweede deel, vanaf 27 september 1990, wás voor een belangrijk deel balanceren boven de afgrond gebaseerd op twee polen. Geen Noord- en Zuidpool, hoewel je dit voor wat betreft koude en warmte wel zo kan typeren.

De ene pool heet WAARHEID en de andere BEDROG. De waarheid ingekapseld door werk en een openhartoperatie en de misleiding die zich profileerde door middel van een hartritmestoornis, een coma en een door het RoMaSjHa-gespuis niet-nagekomen afspraak.

Schrijver: Annejan Kuperus, 20 juni 2010


Geplaatst in de categorie: moraal

2.1 met 8 stemmen 312Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)