Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Levenslang....

Levenslang gevangen zitten in een lichaam dat je niet wilt, minder eten, drankjes, pillen, spuiten, noem 't maar op en ik heb het gedaan...
Het begon in de puberteit, op school had ik al door dat ik niet de slankste was, geen probleem...maar toen ik school inruilde voor een kantoorbaan veranderde dat snel!
Zittend werk was alles behalve bevorderlijk, zelfs op een brommer rijden i.p.v. de fiets.
Toen ik verkering kreeg leek het even geen probleem, totdat ik m'n trouwjurk niet paste en deze uitgelegd moest worden, de wijzende vinger van m'n vader, 'kind je moet nu uitkijken hoor' vond ik wat overdreven, had ik maar geluisterd toen...!
Maar goed, het leven ging door en het "goeie leven" (voor mij slecht) ging beginnen, het voor jezelf zorgen...met een man als lekkerbek, mager als een plank, ging het met mij al snel de verkeerde kant op.
Er volgde vier zwangerschappen, waarna natuurlijk de nodige kilo's bleven plakken.
Het leven was zo leuk niet meer, de zomers waren het ergst, soms moest je in badpak en het leuke van vakantie vieren werd minder.
Diverse pogingen om af te vallen, soms geweldig, soms een drama, maar het eindresultaat werd nooit behaald.
Het heeft de nodige weerslag op mijn leven gehad van toen en nu, alles wat ik ooit leuk vond en graag wilde doen kon ik niet meer.
Simpel gezegd heb ik geen wilskracht, ben ik een slappe vaatdoek, zonder ruggegraat en heb ik een hekel aan mezelf!
Ik hoop dat er een dag komt dat ik het "licht" weer zie, dat ik er zó vreselijk genoeg van heb...maar goed het staat nu zwart op wit en misschien is dit een begin en kan ik er later om lachen, kon ik maar één keer voelen hoe het is om echt slank te zijn, dromen zijn bedrog...toch?

Schrijver: Thea Kuperus-Hulsbus, 25 juli 2010


Geplaatst in de categorie: lichaam

3.9 met 7 stemmen 1.049Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)