Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Mag ik even?

Over Gerd Leers, de Bulgaarse bungalow loser, de Maastrichtse 'schijn tegen' burgemeester, de man die zichzelf zo lief heeft dat hij louter nog in de derde persoon enkelvoud over zichzelf praat.
' Deze burgemeester staat hier voor u', en meer van dat soort larmoyante prietpraat.
Gerd Leers de katholieke hypocriet met een ambitie als een uitslaande brand, de man die na een uitgebreide verkenningstocht in het achterwerk van Geert, tot zijn onuitsprekelijke trots minister van integratie mocht worden.
Die Gerd Leers dus, die deze week bij P@W als christelijke paling alle onmogelijke hoeken van de emmer snot opzocht om te verdedigen waarom hij een Angolese moeder van haar kinderen wilde scheiden.
Teruggefloten door het Europese hof en toch blijven sputteren over in beroep gaan.
'Als alle Angolese moeders hier zomaar..dan komt héél Angola.. waar blijven we dan..' en meer van dat soort gebral van de borreltafel.
En vervolgens met een devote blik begrip zoekend voor de Gerd die het als persoon ook allemaal reuze lastig vindt. Maar iémand moet het doen. Zo kennen we er meer in de recente geschiedenis.
Voer voor een collectief van psychiaters die moeite zullen hebben om alle Gerds die onder die Sesamstraat wenkbrauwen huizen, uit elkaar te houden.
Maar waar ik pas echt letterlijk pijn in mijn buik van krijg is de mededeling dat Gerd serieus gaat bekijken of een ongeneeslijk ziek kind met een hersentumor wel echt moet worden uitgewezen.
De machtszwelg die uit die opmerking spreekt. 'Serieus bekijken', het wekt een vermoeden van de tegenovergestelde instelling als het om het normale uitzetwerk van alledag gaat.
Hier had een onmiddellijk, resoluut en absoluut NEE moeten klinken. 'Dit doen wij NIET, al valt de hele boevenbende van Geert maandag over me heen hier trek ik een grens.'
In dit land heerst nog een greintje menselijkheid en daar valt niet mee te marchanderen.
Maar Gerd wacht op een telefoontje uit Limburg, met het bevel over hoe serieus hij in dit geval mag zijn.
Intussen wacht een gezin in martelende onzekerheid wat Gerd Leers, de man met de moraal van elastiek met zijn duim gaat doen.
Het is hemeltergend!

Schrijver: trawant, 18 januari 2011


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.4 met 8 stemmen 1.675Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Len Cornelis
Datum:
18 januari 2011
Mooi werk, trawant. Las ik je niet vaker elders?
Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
18 januari 2011
Email:
ajkuperushotmail.com
Dit is een heldere, mooie en goed geschreven beschouwing. Daarnaast natuurlijk nog helemaal waar ook, zeker als het dat 'serieus bekijken' betreft. Helaas bevestigt deze door jou beschouwde situatie alleen maar mijn twijfels over dit kabinet.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)