Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Het was me het weekje wel

Het was me het weekje wel. Eerst die rellen in Londen. Je denkt eerst dat de fluwelen revolutie vanuit het Midden-Oosten is overgeslagen naar Engeland maar die vergissing is snel rechtgetrokken.Je mist namelijk de brisantbommen, tanks en sluipschutters van de overheid die zo kenmerkend zijn voor de fluwelen revolutie in het Midden-Oosten.

Gelukkig is het nu wat afgezakt en hoeft Engeland geen gebruik te maken van de , door de Syrische president Assad, aangeboden tanks en clusterbommen.
Khadaffi deed overigens een beroep op de Internationale Gemeenschap om de VN te dwingen, in te grijpen.
Fijn dat er zo wordt meegedacht hier en daar.Over Assad gesproken; die zit echt nergens mee, die schiet rustig honderden van zijn burgers aan flarden. Ik bedoel, wat is het verschil eigenlijk met die Noor op dat eiland?
Zien wij twee minuten stilte? Zien wij knuffels, waxinelichtjes en stille tochten?
Nee hoor. Die zien wij niet. Het Midden-Oosten is ver van ons bed, als het daar gebeurt is het allemaal niet zo erg.

Verder zag ik Peter R. de Vries nog bij Knevel&van den Brink. Peter laat een baardje staan zag ik.
Staat hem goed. Vroeg mij alleen af waarom hij dat zou doen. Naarmate de uitzending vorderde begreep ik het. Hij gaat voor Sinterklaas spelen in Afrika. En hij wil dat wij dat allemaal ook gaan doen. Van Peter moeten wij geld blijven geven voor Afrika: ’Ook al gaat het op aan wapens daar,’ brieste hij. Prachtig gezicht, dat briesen van Peter. Niemand kan dat zo goed als hij. Dat baardje geeft er extra cachet aan. Het maakt het briesen helemaal af.
Natuurlijk Peter, wij blijven allemaal geven, jongen. Maar als je het niet erg vindt, wacht ik zelf even tot er wat substantieels verandert in het beleid van de goede doelen instellingen. Tot die tijd geef ik mijn gaven en giften aan Pater Zwarthoed, die elk jaar naar Nederland aandoet en dan geld van ons meeneemt naar zijn eigen-controleerbare- projecten in Afrika.

Wat hadden we nog meer? Verdomd. Ex minister-thans maffiabaas van de ABN-AMO- Zalm, zat ook bij Knevel&van den Brink. Ik citeer hem ongeveer: ’Tja, jammer van de euro, wij hadden het beter niet kunnen doen. Volgende keer beter’. Of woorden van gelijke strekking.
De hele wereld lig economisch op zijn reet, de euro bleek een Trojaans paard en Zalm gaat schaterlachend weer verder achter de flipperkast.
Het wordt hoog tijd dat er een tribunaal komt waar mensen als Zalm voor woorden gesleept in verband met dit soort misdaden tegen de mensheid , en een jaar of twintig aan hun broek krijgen. Kijken hoe lang ze dan nog schaterlachend achter een flipperkast staan te jodelen.

Dan de beurzen. Die zakten ook als een baksteen. Wat ik niet begrijp- maar goed, ik heb dan ook een goed functionerend derde oog- is dat niemand ziet dat de koersen gemanipuleerd worden door een grote groep criminelen die profiteren van zakkende koersen.
Ze brengen via de sociale media een bericht over, bijvoorbeeld, de Shell in omloop en hup de koers van Shell zakt. Dit gebeurt volgens mij wereldwijd. Die criminelen profiteren van een inzakkende markt.

Kortom; het wordt tijd dat er een nieuwe verlosser naar beneden komt. Ik raad hem dan wel aan om zich te wapenen met een volautomatisch machinegeweer, want met alleen over het water lopen kom je er tegenwoordig niet meer...

Schrijver: paco, 12 augustus 2011


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.7 met 6 stemmen 233Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
13 augustus 2011
Email:
an.terlouwcasema.nl
Tja en daar hoeven we geen woord meer aan toe te voegen, al ga je op je kop staan, de waarheid staat hier prachtig omschreven! Het is een trieste balans van de zooi die men tegenwoordig alleen nog maar schijnt te kunnen maken van alle narigheid die we over ons heenkrijgen! Nou zou ik niet willen regeren, maar ik zeg je: als ze voor een paar jaar een aantal goed boerende farmers op de stoelen zetten in die kamers, dan lopen de zaken écht heel anders! Mooi en goed neergezet en graag gelezen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)