Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De cirkel (I)

Tot en met 1983 volgde ik lessen op Chr. M.A.V.O. 'De Saad'. Een enigszins strenge school met uiteindelijk een goed resultaat voor de leerlingen die hier hun eerste lessen in het voortgezet onderwijs hebben genoten. Binnen een straal van ongeveer 15 kilometer kwamen brugpiepers en andere pubers elke dag naar deze school om zich te laten informeren. Over vakken die niet altijd voor iedereen even interessant waren. Eén van die iedereen was Syb.

Afkomstig uit 'de Westereen'. Zwaagwesteinde voor de niet-Friezen. Eén van de tien dorpen van de gemeente Dantumadeel in de provincie Fryslân. Zwaagwesteinde ligt in het gebied van de Friese Wouden. Een streek in het oosten van Friesland met een eigen karakter. Het Fries van de Wouden, Woudfries, wijkt op bepaalde punten af van het Fries uit de Kleistreek, Kleifries en de Zuidwesthoek, waar Zuidwesthoeks in principe de voertaal is. Dit komt vooral vanwege het feit dat de tweeklanken in 'nei': naar/nabij en 'nij': nieuw, niet worden onderscheiden. Zie: Wikipedia. De vrije encyclopedie.

'k Herinner mij, en ik zeker niet als enige naar ik aanneem, dat Syb tijdens een klein oproer tijdens één van de lessen tegen de erbij geroepen directeur zei: (in woorden van gelijke strekking) ''k Heb geen les, deze school niet nodig. 'k Ga later toch mijn geld in de muziek verdienen'.

Schrijver: Annejan Kuperus, 15 november 2011


Geplaatst in de categorie: muziek

0.0 met 2 stemmen 89Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
5 juli 2013
Email:
worldpoet546live.nl
'Hoe alles met elkaar samenhangt...'

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)