Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Ik geloofde wat je zong

(voor Sheena Easton (27 april 1959))

Je bent geboren als Sheena Shirley Orr in het Schotse Bellshill, waar je vader Alex als staalfabriekarbeider werkte en je moeder Annie huisvrouw was.
Je groeide op met twee broers, Robert en Alex, en drie zussen; Marilyn, Annessa en Morag.
Op je vijfde zong je het Engelse volkslied 'Early One Morning' op een familiefeest. Op je tiende stierf je lieve vader, waar je zeer verdrietig over was en wat je uiteindelijk een hechtingsproblematiek opleverde, vanwege het traumagehalte.
Je moeder leerde al haar kinderen lezen en schrijven en ze hield het gezin kloekmoedig draaiende. Je zag de film 'The Way We Were' met Barbra Streisand en dat was de aanleiding voor jou om zangeres te worden. Je haalde hoge schoolcijfers, waardoor je makkelijk naar de Koninklijke Schotse Academie voor Muziek en Drama in Glasgow kon, waar je tot je twintigste studeerde voor lerares Drama en waar je 's nachts zong in diverse clubs, met de band 'Something Else'.

Op je negentiende trouwde je met de tien jaar oudere Sandi Easton, wat maar acht maanden geduurd heeft, waardoor je gelijk een illusie armer was. Bij het televisieprogramma 'The Big Time' ontmoette je de zangeres Lulu, die je met EMI in contact bracht, waar Deke Arlon je manager werd. Deke had zijn ogen niet in zijn zak zitten en hij probeerde je hoe dan ook te versieren.
Je eerste single was 'Modern Girl' en met je tweede single 'Morning Train (Nine To Five)' stond je op één in Amerika.
Op je tweeëntwintigste zong je "For Your Eyes Only", de titelsong van de James Bond-film, waarvoor je een Grammy Award voor Beste Nieuwe Artiest kreeg.
- Ik was begin zestien toen ik het lied in de bioscoop hoorde en ik geloofde wat je zong, dat je alleen voor mij je naaktheid wilde delen. Ik dacht ook dat jij de naaktzwemmende actrice was, maar dat was Carole Bouquet. Het lied raakte zo'n gevoelige snaar in mij, dat ik acuut verliefd op je werd. In die tijd had ik voortdurend fictieve minnaressen nodig.-

Vele albums volgden en je zong 'We've got Tonight' met Kenny Rogers, dat ook op nummer één kwam staan. Je zong ook een duet met de Mexicaanse zanger Luis Miguel, die vijftien was, toen je 'Me gustas Tal Como Eres' (Ik hou van je zoals je bent) met hem opnam. Je kreeg er een Grammy voor en het kwam van het Spaanstalige album 'Todo Me Recuerda A Ti'. Je zong ook 'La Noche Y tu' (De nacht is van ons) met de zanger Dyango (1940, Barcelona).
De geile song 'Sugar Walls', geschreven door Prince, werd hier en daar geboycot vanwege de erotische inhoud.
'No Sound But A Heart' verscheen en je zong mee op de hit van Prince 'U got the look', waarbij je ook in de videoclip meespeelde. Prince op zijn beurt zong mee in jouw lied 'The Arms of Orion' van het album 'Batman'. Je ontkende dat je een seksaffaire met Prince hebt gehad, maar hij is natuurlijk wel een superverleider, die barst van de testosteron, wat niet hoeft te zeggen dat hij je type is.

In de actieserie 'Miami Vice' speelde je de vrouw van Sonny Crockett, die, nadat ze 'Follow My Rainbow' heeft gezongen, tragisch vermoord werd.
Bij een concert in Glasgow werd je bekogeld met flessen urine, waardoor je besloot om nooit meer in Schotland op te treden.
Je album 'The Lover in Me' scoorde uitstekend en je kreeg de Amerikaanse nationaliteit, terwijl je ook je eerste kind adopteerde, Jake Rion Cousins Easton.
Twee jaar later, op je zevenendertigste, adopteerde je een meisje, genaamd Skylar.
Een jaar later trouwde je met de filmproducer Tim Delarm, wat een jaar stand hield.
Er volgden meerdere albums en je was de hoofdrolstem in de animatiefilm 'All Dogs Go To Heaven 2' en je zong het themalied 'There Are Angels' voor de kinderfilm 'Shiloh'.
Je eerste man Sandi overleed op achtenveertigjarige leeftijd. Je woonde in Las Vegas, waar je steeds vaker in de casino's ging optreden. Met Jeffrey Osborne zong je 'The Place Where We Belong' en met David Cassidy stond je een jaar met de show 'At The Copa' in het Rio Hotel.
Het ging rond de eeuwwisseling steeds minder met je zangwerk, het bestond voornamelijk nog uit oude hits en opgepoetste covers. De hoogtijdagen waren voorgoed voorbij.
Je was nog bij het Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras, maar Las Vegas zoog je volledig op. Zo was je de hoofdact in het Las Vegas Hilton.
En op je drieënveertigste trouwde je met de plastische chirurg John Minoli, wat nog geen jaar duurde.
Je vervulde enkel nog gastrollen en snabbels als de video-game 'Lost Odessey' en je verhuisde met je kinderen naar Henderson, de tweede grote stad in Nevada, waar ook Celine Dion woont.
Je verscheen op de Sunday Times Rich List, een lijst met de duizend rijkste mensen en gezinnen. Dat was met name omdat je kien geïnvesteerd had in onroerend goed te Florida. Je had nog een talkshow in Las Vegas en je was de verteller bij de musical 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat'.
Je bent op je drieënvijftigste uitgevaren en gezien je kapitaal is een veilige haven nu wel welletjes. Niemand kan verwachten van artiesten dat ze levenslang pieken en zo gaat dat ook meestal niet.


Zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=VqwH0vlVKqA

Schrijver: Joanan Rutgers, 6 april 2012


Geplaatst in de categorie: muziek

2.0 met 3 stemmen 126Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)