Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Gekaapt door destructieve krachten

(voor Ann Vervoort (1977 - 2010))

Je bent geboren op 10 maart 1977 in Heist-Goor. Je ouders zijn Josephine Bruyndonckx en Eugeen Vervoort.
Je bent een Belgische zangeres en danseres. Je was een danseres bij Patrick Claesen (1965, Hasselt), een deejay en muziekproducer. Patrick had enkele hits en vanaf 2000 was jij zijn vaste vriendin en woonden jullie in zijn villa op Ibiza. Ibiza is het funeiland bij uitstek, waar dag en nacht gedanst wordt en waar heel wat drugs in de omloop zijn. Als beroemde zangeres kreeg je vaak gratis drugs aangeboden en kon je in die wilde sferen de verleiding niet weerstaan.
Nadat Patrick en jij uit elkaar waren gegaan, ging Patrick terug naar België, waar hij in Zonhoven is gaan wonen.

In 1997, je was twintig, vormde je met Regi Penxten (1976) de zang- en dansgroep Milk Inc., die jij als roergangster naar de top hebt gekregen. Regi is deejay, muziekproducent en songwriter. Hij presenteert elke vrijdagavond het programma 'MNM' op de Vlaamse radiozender MNM.
Milk Inc. begon in 1996 als studioproject met een eerste album bij het label 'Dance Opera' van de platenmaatschappij Antler Subway Records. In 1997 verscheen de single 'La Vache', die vooral succesvol was in Frankrijk en Engeland. Jullie gingen optreden en jij was de ware reden van een grote, internationale doorbraak.
In 1996 en 1997 was er ook de zangeres Nikkie van Lierop (1963), die ook meezong op 'La Vache'. Na een venijnige ruzie met de achtergronddanseres Tamara verliet Nikkie de band. Ze is getrouwd met de schrijver Jeroen Olyslaegers (1967), die eerder getrouwd was met Fleur Pierets, de schrijfster van 'La Maîtresse du Pirate' en de uitgeefster van het tijdschrift 'Et Alors?'. In 1997 en 1998 maakte de zangeres Sofie Winters (1976, Leuven) ook deel uit van Milk Inc., want ze verving Nikkie voor enkele maanden en ze zong mee op 'Free Your Mind'. Ze is momenteel een succesvol, bloedmooi actrice en model.
Je had hits met 'In My Eyes', 'Promise', 'Losing Love' en 'Walk on Water', wat in Nederland een grote hit was.

In 2000 werd jij vervangen door Linda Mertens (1978), van Vlaamse en Tunesische afkomst. Ze was kapster en ze kwam Regi tegen in de discotheek 'Illusion'. Omdat jij met Patrick op Ibiza ging wonen, werd zij de nieuwe zangeres, wat ze nog steeds is. Regi voelde zich door jou in de steek gelaten, terwijl jij juist vond, dat je er altijd voor hem bent geweest. Omdat hij zich afgewezen voelde, heeft alle contact met jou verbroken, wat je heel erg vond, ook toen er in 2006 het tienjarig bestaan van Milk Inc. werd gevierd en jij niet was uitgenodigd.
Een menselijke geest is zeer complex en onvoorspelbaar, want Regi zei na jouw overlijden: 'Ze was het liefste mens, dat ik ooit heb gekend! Maar ook een geweldig podiumbeest!'. Wellicht lag daarom je kappen met Milk Inc. zo gevoelig bij hem.
Je wilde samen met Patrick een platenlabel op Ibiza beginnen, maar dat kwam niet van start en in 2005 ben ook jij naar België teruggekeerd.

In 2007 kreeg je een liefdesrelatie met de man van je leven Robby Fumarola. Je woonde samen met hem aan de Fazantenstraat in Houthallen-Helchteren. De laatste jaren leefde je teruggetrokken. Je keek terug op een mooie tijd bij Milk Inc., maar je was moe van alle inspanningen. Je wilde graag samen met Robby een kind krijgen, want je was heel gelukkig met Robby.
In 2010 had je een nierontsteking, problemen met een hartklep en je was herstellende van een whiplash na een ongeval.

In de nacht van 22 april 2010 naar 23 april 2010 overleed jij in je bed naast een slapende Robby. Je bent gestikt in je eigen braaksel, als gevolg van een grote hoeveelheid drugs. Je had port gedronken en later drie whisky-cola's en een slaappil ingenomen. Maar je had ook vloeibare XTC genomen en GHB. En bovendien cocaïne.
Er moet iets in je zijn geknapt. Ik denk dat je een prooi was van de destructieve krachten, die als dolende geesten rondom de aarde zweven. Je hebt jezelf door al die drugs voor hun kwade bedoelingen geopend. Juist de allerliefste mensen treft zo'n noodlot. Al kun je ook zeggen té lieve mensen. Of ze getraumatiseerd of depressief was, kan ik niet oprakelen. Maar haar drugsgebruik duidt er wel op dat ze iets sterk moest onderdrukken en benevelen. Die analyse doet er niet meer toe.

Op 26 april is Robby gearresteerd, wegens het overhandigen van de vloeibare XTC en de GHB, die jouw overlijden veroorzaakten. Hij werd in de gevangenis gezet, maar hij werd wegens onvoldoende bewijs vrijgelaten, net als zijn vriend. Beiden ontkenden de aanklacht. Er werd beweerd dat het een hartaderbreuk was geweest, maar dat ondermijnde niet je drugsgebruik. Robby zei, dat jullie eind 2009 wel een flesje GHB hebben gekocht, maar na het uitproberen, waren jullie beiden niet onder de indruk. Robby wilde dat je het weggooide, maar het is de vraag of je dat hebt gedaan.
Robby gaf toe dat jullie samen cocaïne hebben gebruikt en daarvoor moest hij een half jaar naar de gevangenis en een boete van 5500 euro betalen, bovenop de 2700 euro gerechtskosten.

Je begrafenisdienst was in de Sint-Alfonskerk in Heist-Goor, je geboorteplaats, waar je begraven bent.

Schrijver: Joanan Rutgers, 30 januari 2013


Geplaatst in de categorie: idool

3.7 met 11 stemmen 453Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)