Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De som van je levensstrijd werd een rotkogel

(voor Malinda Gayle (Mindy) McCready (1975 - 2013))

Je bent geboren op 30 november 1975 in Fort Myers.
Op je derde begon je in de Pinksterkerk te zingen.
Op je zestiende studeerde je af en begon je met je muziekcarrière. Je ontmoette de latere honkbalster Roger Clemens.
Op je achttiende ging je naar Nashville, waar je een contract tekende bij BNA Records.
Op je twintigste verscheen je debuutalbum 'Ten Thousand Angels', dat dubbel platina werd. De single 'Guys Do It All the Time' stond op nummer één. Je deed ook een duet met de country-zanger Richie McDonald.
Op je eenentwintigste ben je verloofd met de acteur Dean Cain maar na een jaar gingen jullie uit elkaar.

Je begon een liefdesrelatie met je oude vriend Roger, die ruim tien jaar voortduurde en waar zijn vrouw Debra Lynn Godfrey, met wie hij vier zonen kreeg, van op de hoogte was. Toen hij niet wilde scheiden voor jou, is de relatie beëindigd. Je had ook een liefdesaffaire met de ijshockey-speler Drake Berehowsky.

Je tweede album 'If I Don't Stay the Night' verscheen en je telde mee als succesvolle coutry-zangeres met een heerlijke, hartverwarmende snik-stem. Het album werd goud. Dat was al minder.
Daarna verscheen 'I'm Not So Tough', wat een zeer magere verkoop boekte. Niet lang daarna kreeg je dan ook de zak van je platenmaatschappij.
Je tekende een contract bij Capitol Records, waarbij The Beatles en The Beach Boys ook platen hadden uitgegeven.
In 2002 verscheen 'Mindy McCready', was succesloos was en dus werd je opnieuw gedumpt.
Je begon een relatie met de beginnende zanger William Patrick McKnight.

In 2004 probeerde je in Tennessee met een vals recept de pijnstiller OxyContin te verkrijgen, wat je een boete van 4000 dollars opleverde. Wat je daar niet allemaal voor had kunnen kopen.
In mei 2005 werd William gearresteerd en beschuldigd van een poging tot moord op jou, want hij had je geslagen en bijna gestikt. Je beperkte je band met hem. In juli 2005 zat je in een hotel in Indian Rocks Beach, waar je een poging tot zelfdoding deed met een overdosis drugs en alcohol. In het ziekenhuis ben je hersteld en je verzoende je met Patrick.
In september 2005 was je zwanger van hem en probeerde je opnieuw zelfdoding te plegen, nu met een overdosis antidepressiva.
In maart 2006 kregen Patrick en jij jullie zoon Zander Ryan. In datzelfde jaar verloor je de voogdij over hem en ging hij naar zijn grootouders.

In 2007 werd je gearresteerd in Fort Myers in het huis van je moeder, want je ging op de vuist met haar. Van september tot december 2007 zat je in Florida in de gevangenis voor het overtreden van je drie-jaarlijkse proeftijd. In de maand oktober van 2008 zat je in Tennessee daarvoor nog een maand gevangen.

In december 2008 probeerde je je polsen door te snijden, waardoor je met een razende ambulance naar het ziekenhuis bent vervoerd.

In juni 2009 deed je mee met de reality serie 'Celebrity Rehab met Dr Drew' om te herstellen van je verslavingen.
In maart 2010 verscheen je in de talkshow 'The View' om over je herstel te praten. Er verscheen een pornofilm van jou en ene Peter bij Vivid Entertainment.
In maart 2010 verscheen ook je laatste album 'I'm Still Here' bij Iconic Records. De uiterst ontroerende titelsong schreef je in de gevangenis.
In mei 2010 moest je naar het ziekenhuis in Cape Coral vanwege een overdosis drugs of een nare reactie op de pijnbestrijder Darvocet (nu verboden), die je van je moeder kreeg.

In april 2012 kreeg je met je nieuwe geliefde, de platenproducer David Wilson, jullie zoon Zayne. David was liefdevol en begaafd. Hij was je grootste zielsverwant. Jullie woonden aan de Fox Chase Road in de natuurrijke wijk Eden Isle van Heber Springs in Arkansas. In datzelfde huis had je in 2011 al eens je zoon Zander in een kast verstopt, omdat je hem niet meer wilde teruggeven aan zijn pleegouders.
Je leven met David duurde niet lang, want januari 2013 heeft hij zichzelf op de veranda van jullie huis doodgeschoten. Hij werd vierendertig.
Je verdriet was onstelpbaar. In een tv-programma werd je zelfs botweg gevraagd of jij hem had doodgeschoten. Je barstte in huilen uit. Natuurlijk niet, hoe schandalig!

Op 17 februari 2013 heb ook jij een kogel door je hoofd geschoten. Eveneens op een zondag en op diezelfde veranda. Je kinderen waren bij de pleegzorg. Je had eerst nog je hond doodgeschoten.
Je werd zevenendertig jaar. Duidelijk moegestreden. Je zware leven meedogenloos afgestraft. Net dat extra beetje moed misgelopen. En ook al die wegen tot psychische hulpverlening. Vooral niet naar jezelf geluisterd, toen je zei, dat meer lijden je alleen maar sterker kan maken, waarmee je de buitenwereld ook een rad voor het hoofd draaide.
David heeft je niet op het juiste spoor gezet... maar je was het spoor net als hij al flink bijster.

Schrijver: Joanan Rutgers, 20 februari 2013


Geplaatst in de categorie: idool

2.2 met 5 stemmen 106Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)