Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

En The Gap zwijgt al eeuwen

(voor Caroline Byrne (1970 - 1995))

Je bent geboren op 8 oktober 1970. Je vader heet Tony. Jouw moeder Andrea Byrne werd depressief na een mislukte operatie voor borstvergroting, waardoor zij in maart 1991 zichzelf doodde. In 1992 nam jij in bad een overdosis slaappillen.

Je had verkering met Gordon Woods.

Op 6 juni 1995 ging je langs bij je huisdokter, auteur en televisie-persoonlijkheid Cindy Pan, met wie je over je aanhoudende depressie praatte. Je zei haar dat het weer net zo erg als in 1992 was. Zij zag de ernst ervan in en ze maakte een afspraak bij een psychiater op de volgende dag. Maar op 7 juni 1995 kwam je niet als model op je werk en je verscheen niet om vier uur op je afspraak met de psychiater. Je bent die dag van een hoge klif bij Watson's Bay gesprongen. Dat ligt bij The Gap, een beruchte zelfdodingsplek bij Sydney.
Je werd vierentwintig jaar. Hoewel er veel tegenmaatregelen zijn genomen, is het nog steeds niet afdoende. Misschien zouden ze het helemaal moeten afsluiten. Toch werd er getwijfeld over je zelfdoding.

Op 21 november 2008 werd Gordon veroordeeld voor de moord op jou, waarvoor hij dertien jaar tot maximaal zeventien jaar gevangenisstraf kreeg. Hij was destijds de chauffeur van de flamboyante zakenman Rene Rivkin, die in 2005 zelfdoding pleegde.
Gordon zei tegen de politie dat hij door jouw geest naar de plek des onheils werd geleid, waardoor je in de vroege ochtend van 8 juni bent gevonden. Het zicht was zeer slecht en toch wist hij jou te vinden. Toen een agent jou vond, zei hij: 'Dat is haar! Dat zijn de kleren, die zij droeg!'. Maar hij kon helemaal niet weten wat jij die dag droeg. Wel als hij je daar ontmoet heeft en je in woede vermoord heeft. Een bewijs dat je vader overtuigend genoeg vindt.
Professor Rod Cross bevestigde, dat je nooit gesprongen kon hebben, daar je twaalf meter vanaf de klifhoogte bent neergevallen. Met je hoofd naar beneden, wat ook verdacht was. Cross toonde via proeven aan, dat een gooi vanuit de hoogte deze twaalf meter kan verklaren. Gordon was daar sterk genoeg voor. Je witte Suzuki stond er geparkeerd met een pas gevulde tank. De auto van Gordon's baas was ook gesignaleerd. Plus andere verdachte auto's. Iemand zag dat hij ruzie met jou maakte, maar je overlijden blijft een irritant mysterie.

In februari 2012 werd Gordon vrijgesproken door gebrek aan bewijs. Tja, bewijs het maar eens. Hij zat drie en een half jaar in de Goulburn Correctional Prison en zijn moeder Brenda en zijn zussen Michelle en Jackie waren opgelucht en blij. Zij wel. Je vader des te minder.
Channel Nine betaalde Gordon 200.000 dollars voor een interview en hij kan ruim één miljoen schadevergoeding krijgen.

In 2009 verscheen de tv-film 'A Model Daughter: The Killing of Caroline Byrne', met Cariba Heine in de hoofdrol. Als Gordon het wel gedaan heeft, dan moet hij ook het lef hebben om jou op dezelfde plek achterna te springen...

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 februari 2013


Geplaatst in de categorie: rampen

4.0 met 2 stemmen 247Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)