Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Je moeder overwonnen, maar cru vastgelopen

(voor Mary Anissa Jones (1958 - 1976))

Je bent geboren op 11 maart 1958 in West Lafayette.
Je grootouders waren van Libanese afkomst en je middelste naam 'Anissa' is het Arabisch voor 'kleine vriend'.
Je ouders studeerden aan de Purdue University ten tijde van jouw geboorte. Je verhuisde al gauw naar Playa Del Rey in Californië.
Op je tweede kreeg je al danslessen en op je zesde werd je door je moeder meegenomen naar een auditie voor een reclamefilmpje voor ontbijtgranen. Je werd aangenomen en het werd je eerste verschijning op de televisie.

Je zat op de Paseo Del Rey Grammar School en op de Orville Wright Junior High School. Je ouders waren John P. Jones en Mary P. Tweel. Ze hoopten dat je succesvol in de showbusiness werd. Vooral je moeder pushte je enorm, met een ongezonde drive, wat je geestelijk beschadigd heeft, want er was daardoor geen ruimte voor het vrije kind in jou. Je moest en zou de dromen van je moeder waarmaken, wat narcistische bezetting heet. Je bent emotioneel verwaarloosd. Je echte ik raakte ondergesneeuwd.

Op je zevende gingen je ouders in Los Angeles scheiden en dat gebeurde niet zachtzinnig, want er werd keihard gevochten om de voogdij van je broer Paul en jou. Ook daar heb je geestelijke beschadigingen bij opgelopen.

Op je achtste werd je ontdekt door de televisiemakers Edmund Beloin en Henry Garson. Zij gaven je een rol in de televisieserie 'Family Affair'. Paul was zo attent om je altijd naar de studio te begeleiden en jullie hielden heel veel van elkaar, want jullie hadden samen de destructie in het thuisfront meegemaakt. Als je een cadeau kreeg, dan eiste je eenzelfde cadeau voor Paul. Kwam dat er niet, dan weigerde jij het cadeau.

Je speelde Buffy naast Brian Keith, die zichzelf op zijn vijfenzeventigste heeft doodgeschoten, twee maanden na de zelfdoding van zijn dochter Daisy, op dezelfde wijze.
Je speelde met Kathy Garver, Sebastian Cabot en Johnny Whitaker. Je werd beroemd en je kreeg een kleine rol in de komedie 'The Trouble with Girls', met Elvis Presley als hoofdrolspeler en met Marlyn Mason en Sheree North. Je speelde Carol Bix.

Je moest hard werken, wat in feite misdadig was, waardoor je leed aan stress en depressies. In april 1969 brak je een been in een speeltuin, wat gewoon in de scripts werd opgenomen. Er was geen ontsnappen meer aan en je moeder bleef de zweep hanteren. Om gek van te worden.
Je filmpop 'Mrs Beasley' werd een commercieel succes in Noord-Amerika. Er kwamen papieren poppen, speciale kleding, kleurboeken en een kookboek met jou op de cover.

Op je dertiende stopte 'Family Affair' en je was opgelucht, omdat je spuugzat was van die pop. Je deed auditie voor de rol van Regan MacNeal in 'The Exorcist', maar de regisseur verwachtte dat het publiek zou denken dat Buffy bezeten was, ook omdat 'Family Affair' werd herhaald. Daarmee had hij zeker een punt.
Je kreeg een rol aangeboden in de komische serie 'The Brian Keith Show', maar je wilde niet meer voor de televisie werken. Je geloofde dat je steeds weer in dezelfde rol werd geduwd.

Op je vijftiende kreeg je vader de voogdij, maar niet lang daarna overleed hij door een hartaanval. Paul bleef bij jullie moeder wonen, maar jij ging bij een vriendin wonen. Het was niet meer te harden bij je moeder, die gruwelijk kwaad op je was, omdat je met je acteercarrière was gestopt en je weer gewoon studeerde aan de Westchester High School. Maar je spijbelde van school en je moeder gaf je aan bij de politie, omdat je dreigde te ontsporen. Je moest naar een jeugdgevangenis, waar je meerdere maanden verbleef. Je was woedend op je moeder, want ze had je vrije leven dubbel en dwars afgepakt.
Na de gevangenistijd mocht je weer bij je moeder wonen, maar dat boterde natuurlijk niet. Je begon winkeldiefstallen te plegen en je raakte verslaafd aan de harddrugs.
Op je zeventiende verliet je de middelbare school en je werkte een tijd in de Winchell's Donut Shop in Playa Del Rey.
Op je achttiende verjaardag beschikte je over 180.000 dollars, verdiend met 'Family Affair'. Met Paul huurde je een appartement in de buurt van jullie trieste moeder. Ta trista. Jij kocht een Ford Pinto voor jezelf en je schonk Paul een dubbel zo dure Camero. Je ging vaak op stap met Allan Kovan, ook een harddrugsgebruiker.

Op 28 augustus 1976 heb je zelfdoding gepleegd door een verzameling gifmiddelen; cocaïne, angel dust, methaqualon, Seconal, alcohol en marihuana. Je had de hele nacht gefeest in het huis van je 14-jarige vriendin Helen Hennessy. Het was een laatste, doelgericht feestfestijn richting je afscheid van het leven.
Je overleed in een slaapkamer en de lijkschouwer had nog nooit zo'n bizar grote overdosis gezien.
Je werd achttien jaar en je as is verstrooid over de Stille Oceaan.

Acht jaar later heeft Paul ook zelfdoding gepleegd door een overdosis drugs.

Schrijver: Joanan Rutgers, 19 mei 2013


Geplaatst in de categorie: idool

5.0 met 3 stemmen 132Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
5 juni 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Dank je wel, Joanan, voor dit psychologisch inzicht
en het naar buiten brengen, van wat achter de levens speelt!
Een menswaardige benadering die uitmuntend is!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)