Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Tony Soprano is historie

Ik volgde iedere aflevering van 'The Sopranos' met de spanning in mijn lijf en dan is een maffia-serie heel overtuigend gemaakt.
Alleen al de beginscènes met muziek van ik meen Steve van Zandt, terwijl Tony patserig met een dikke sigaar in zijn dure auto rijdt. Het was vaak weer thuiskomen en bijkomen tijdens iedere aflevering en ik keek vaak nerveus op mijn horloge om te zien hoe lang het nog mocht duren.

Edie Falco speelde op voortreffelijke wijze zijn vrouw en ze bleef hem trouw door dik en dun. Hun verveelde, verwende kinderen waren komisch en tragisch om te volgen. Geregeld werden vijanden omgelegd en was Tony de keihardste op zijn terrein. Maar het mooiste zijn wel zijn sessies bij zijn vrouwelijke psychiater, waarbij hij rauw en eerlijk tot de bodem gaat en erotische fantasieën over zijn psychiater heeft. Een nieuwe Tony Soprano zou blasfemie zijn, want James was geen oppervlakkig karakter als James Bond.

Ik werd geïnformeerd over zijn overlijden door het acht-uur-journaal en meteen ontdekte ik een persoonlijke fout over hem, want ik heb op een rare manier tot zijn overlijden geloofd dat niet hij, maar dat Robert de Niro Tony speelde. Ik dacht en zei ook altijd tegen mijn vrienden, dat De Niro erg dik is geworden, maar qua acteertalent totaal niet heeft ingeboet. Ik vond hem blijkbaar net zo goed als De Niro en dat is geen kattenpis.

James overleed op zijn eenenvijftigste aan een zware hartaanval in de hotelbadkamer van zijn hotel in Rome, waar hij met zijn 13-jarige zoon Michael vertoefde. Michael is de zoon van hem en zijn eerste vrouw Marcy Wudarski. Michael heeft James bewusteloos gevonden. Hij leefde nog toen de ambulance arriveerde.

James was hertrouwd met Deborah Lin en met haar heeft hij een dochter. Edie Falco zegt dat hij veel diepgang had en dat hij een rijk gevoelsleven had. Hij is omschreven als een imposante verschijning, die tevens heel timide was. Hij was zachtaardig en hij had een perfect gevoel voor humor. Overgewicht en drankzucht hoeft niet altijd te duiden op een vergrote kans op hartfalen, als je maar gezond en gevarieerd eet. Stress is veel gevaarlijker. Ook al was hij dan op vakantie, dat wil nog niet zeggen, dat hij ook tot rust kon komen. Wie weet waar hij in die badkamer over piekerde.

Mijn diepe respect voor hem als acteur, waarbij hij mij vaak heeft doen lachen tijdens zijn beroemde psycho-analyse. Gandolfinis.

Schrijver: Joanan Rutgers, 23 juni 2013


Geplaatst in de categorie: idool

5.0 met 2 stemmen 60Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)