Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Een genenkwestie plus imploderende trauma's

(voor Adele Mary Blood (1886 - 1936))

Je bent geboren op 23 april 1886 in San Francisco.
Je ouders waren Ira E. Blood en Frances Emma Stewart. Je moeder was vele jaren lid van de Alameda-school.
Als jongedame was je een begaafde, acrobatische paardrijdster, je hield van modekleding en je ging graag naar het theater.
Je werd een actrice in zwijgende films, vaudeville en theater. Je eerste optreden was met het Theater van Californië in San Francisco. Je speelde Marguerite in 'Mephisto' naast Lewis Morrison, die Mephisto speelde. Je was de knapste blondine van het Amerikaanse podium. Je goudblonde haren kwamen tot je knieën en je werd 'The Golden Goddess' genoemd.

De hoofdrollen volgden elkaar op en je werd lid van het Edward Davis N.V. en Edward was een predikant en acteur. Je trouwde met Edward, die vroeger de dominee van de First Christian Church in Oakland en jullie huwelijk was zeer onstuimig en boordevol onenigheden.

Op je achtentwintigste gingen Edward en jij scheiden, wat met scheldwoorden en beschuldigingen gepaard ging. De actrice Jule Power was jouw advocate en de gouverneur van Mississippi Earl Brewer was de advocaat van Edward. Het was over en weer een vuil spel, maar jij won de strijd.

Voor je rol in 'Milady's Boudoir' kreeg je slechte recensies. Na je scheiding reisde je naar het Oosten, waar je bergen geld aan kleding uitgaf, die op de terugreis door zoutwaterschade verloren ging.
Je speelde vijf jaar lang in de belangrijkste steden met het toneelstuk 'Everywoman'.
Op je dertigste speelde je in de dramafilm 'The Devil's Toy' de hoofdrol Helen Danvier.
Vier jaar later speelde je Kristine in 'The Riddle: Woman', met Madge Bellamy in de hoofdrol.
Je speelde in 'The Picture of Dorian Gray' en 'All Rivers Meet The Sea'.

Je hertrouwde met de Engelse theater-impresario Waddell Hope en op je vierendertigste kregen Waddell en jij dochter Dawn. Het huwelijk duurde kort en Waddell overleed toen Dawn een kind was.

Op je vijfendertigste ging je op verzoek van de steenrijke Mrs. Susanna E.F. Holmes, je oude schoonzus uit Salt Lake City, met pensioen. Holmes werd de 'Silver Queen' genoemd, want ze verkreeg haar miljoenen dollars door de zilvermijnen. Susanna was de rijkste vrouw van Amerika na het overlijden van Hetty Green in 1916. Ze maakte jou tot haar erfgename, want je nam de plaats in van haar geadopteerde dochter, die was overleden.
Je reisde met haar over de hele wereld, winkelend in de duurste zaken. Je vond dat deze gemakzuchtige rijkdom naar pessimisme leidde en dus verbrak je op je vijfenveertigste deze relatie om weer het podium op te gaan, als producer. Je huurde het auditorium van de Bronxville High School, wat op een financieel fiasco uitliep.
Je wees een huwelijksaanzoek van de Mizam van Hyderade af en daarmee ook een diamant van 25.000 dollars.
Je was verloofd met de Engelse kolonel R.W. Castle en jullie zouden in Calcutta gaan trouwen, maar je bleef liever het acteervak promoten.

Dawn was een muzikaal genie en geschikt om concertvioliste te worden, maar ze werd ook actrice.

Op 13 september 1936 heb je jezelf met een revolver door je hoofd geschoten. Je was panisch bezorgd over je financiële problemen. De 16-jarige Dawn was met enkele vriendinnen thuis en ze hoorden het fatale schot uit jouw slaapkamer. Je overleed enkele uren later in het ziekenhuis in Port Chester. Je werd vijftig jaar.

Dawn trouwde op haar achttiende met de 36-jarige muzikant Herbert Noel. Het huwelijk leek gelukkig. Een jaar later gingen ze een weekend naar een nudistenkamp, 20 mijl ten noorden van Hollywood. Ze ging naar huis om de honden te voeren. Herbert kwam later en hij maakte telefonisch ruzie met iemand, die zich op het nudistenkamp had misdragen jegens Dawn. Dawn heeft zichzelf net als jij, al of niet dronken, in haar slaapkamer door haar hoofd geschoten. Ze werd negentien jaar.

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 september 2013


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 1 stemmen 45Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)