Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Levensmoe

(voor Thelma Nelida Stefani (1948 - 1986))

Je bent geboren op 25 december 1948 in Buenos Aires. Je ouders waren Italiaans en traditioneel. Van jongs af aan was je gegrepen door de acteerkunst.
Op je dertiende studeerde je dans in het Teatro Colón.

Op je achttiende trouwde je met de parapsycholoog/acteur/historicus Fabio Zerpa. Dit huwelijk hield 2 jaar stand.

Op je vierentwintigste debuteerde je in de erotische komedie 'Clínica con música', met Marta Bianchi in de hoofdrol. De film werd door de critici gevierendeeld. Daarna speelde je de hoofdrol in 'Natasha'. Twee jaar later speelde je in 'Don Carmelo il capo' en 'El profesor erotico', met Osvaldo Pacheco. Je verscheen in soft-erotische films en in diverse blootbladen. Je werd 'De Marilyn Monroe van Argentinië' genoemd en door je populariteit werd je de eerste vedette van het Teatro Maipo.

Op je zevenentwintigste hertrouwde je met de acteur Ricardo Bauleo, die kort daarna met de actrice Gilda Lousek trouwde!
Je werd 'Beste Actrice van het Jaar'. Je speelde in de komedies 'La aventura Explosiva', 'Con mi mujer geen puedo', met Carmen Barbieri, en 'Yo tambien tengo fiaca'.
Je speelde in het drama 'Comedia rota' en de hoofdrol in 'Geen apto para Menores'. Daarna speelde je nog in vier films, maar met kleine rollen.
Je speelde ook in drie tv-series. Voorts speelde je in drie theaterstukken, met o.a. Luisa Albinoni.

Op je tweeëndertigste trouwde je met Ricardo Moran en na de scheiding met hem kreeg je een relatie met Rafael Cohen.
Je had ook een affaire met de bokser Carlos Monzón, die tussen 1970 en 1977 wereldkampioen in de categorie middengewicht was.

Op 28 april 1986 was je thuis met dertien vrienden. Je kwam binnen in zwarte kleding en je zei: 'Iedereen van ons zal sterven!'.

Op 30 april 1986 deed je een wanhopige oproep aan een vriend. Hij belde aan bij je appartement in Buenos Aires. Je laatste woorden waren: 'En onder!'. Je ging inderdaad ten onder, want je sprong van je balkon.
In je afscheidsbrief stond: 'Ik ben moe, ik wil niet meer leven!'. Je werd zevenendertig jaar.

Je gebruikte antidepressiva en slaapmiddelen.
Je had blond, bijna wit haar, een piepstemmetje, een wipneus en had enkele cosmetische ingrepen ondergaan. Je zocht bij allerlei artsen en alternatieve therapieën naar een oplossing voor je chronische depressie. Je deed aan het leggen van tarot-kaarten, umbandismo en riten van verschillende westerse en oosterse bronnen. Je filosofeerde graag over leven en dood.

Schrijver: Joanan Rutgers, 15 oktober 2013


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 1 stemmen 59Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)