Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Verraden door een onbetrouwbare hoerenmadam

(voor John Herbert Dillinger (1903 - 1934))

Je bent geboren op 22 juni 1903 in Indianapolis. Je was de jongste van twee kinderen. Je ouders waren John Wilson Dillinger en Mary Ellen Lancaster. Je vader was kruidenier en bikkelhard in zijn opvoeding. Je zus Audrey was veertien jaar ouder.
Voor je vierde verjaardag overleed je moeder. Tot je negende werd je door Audrey verzorgd. Daarna door Elizabeth Fields, met wie je vader hertrouwde en samen drie kinderen kreeg.

Als tiener werd je door de politie voor diefstal opgepakt en je pestte kleine kinderen. Je stopte met school en je ploeterde in een werkplaats en 's nachts vierde je feest.
Op je 17-de verhuisde je naar Mooresville en je vertoonde opstandig gedrag.
Op je 19-de werd je voor autodiefstal gearresteerd en de relatie met je vader verslechterde. Je ging bij de marine en je was brandweerman op het slagschip USS Utah. Een paar maanden later ging je er in Boston vandoor en werd je oneervol ontslagen.

In 1924 trouwde je met Beryl Ethel Hovious en in 1929 zijn jullie gescheiden. Je kon geen baan vinden, dus plande je een overval met je vriend Ed Singleton. Jullie beroofden een supermarkt; de buit was 50 dollars. Jullie werden gearresteerd en je kreeg 10 tot 20 jaar gevangenisstraf. Je vader was diep geschokt en hij probeerde de rechter nog om te praten.
Je zat in de Indiana Reformatory in Fall Creek Township en de Indiana State Prison in Michigan City. Je was verbitterd over de te hoge straf. Je raakte bevriend met bankovervallers. Je bestudeerde de overvaltechnieken van de Duitse bankrover Hermann Lamm.

Mei 1933 werd je voorwaardelijk vrijgelaten. Je had negen en een half jaar gezeten. Je stiefmoeder overleed en je kon weer geen werk vinden. Juni 1933 deed je in New Carlisle je eerste bankoverval en daarna in Bluffton. Je kwam in de gevangenis van Lima terecht, waaruit je vier dagen later met je bendeleden ontsnapte, met een houten pistool, zwart door schoensmeer. Jullie stalen geweren, revolvers, munitie en kogelvrije vesten van de staatspolitie. Jullie woonden in Daytona Beach in een herenhuis, waar 's nachts veel gedronken werd. Je werd door de justitie als de eerste publieke vijand verklaard en er stond 10.000 dollar op jouw arrestatie.

Je beroofde een bank in East Chicago, waar je een agent vermoordde, je enige slachtoffer. Via Florida en Texas vluchtte je naar Arizona. Je werd opnieuw gearresteerd en naar het Lake County Jail in Crown Point gebracht. Weer wist je met een neppistool te ontsnappen, samen met Herbert Youngblood, die in Port Huron door de politie werd doodgeschoten. Je ging naar je geliefde Evelyn Freechette, zangeres/serveerster, in haar woning te St. Paul. Je verzamelde een nieuwe bende waarbij veel van je bendeleden werden vermoord. Je onderging plastische chirurgie en je liet je vingerafdrukken onherkenbaar maken.

Juli 1934 ben je verraden door je 'vriendin' Anna Sage, een Roemeense prostituee met bordelen in Chicago. Ze werd door de FBI-chef John Edgar Hoover onder druk gezet: als ze niet zou meewerken, zou ze het land moeten verlaten, want ze had al een groot strafblad. Ze vertelde hem, dat jij samen met de hoer Polly Hamilton naar een film zou gaan en dat Polly een herkenbare, oranje jurk zou dragen.

Op 22 juli 1934 ging je samen met Polly naar het Biograph Theater. Je droeg een pistool in je broekzak. Je keek naar de gangsterfilm 'Manhattan Melodrama' met Clark Gable. Anna was er ook bij. Een agent stak een sigaar aan, zodra jij naar buiten kwam, het teken voor de aanval waarbij je gedood werd.
Je werd eenendertig jaar en je bent begraven op Crown Hill Cemetery in Indianapolis.

Schrijver: Joanan Rutgers, 15 juni 2014


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 2 stemmen 60Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)