Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Oester

Langzaam maar zeker ga ik alles begrijpen, terwijl ik niet specifiek traag van begrip ben; zij kneep 'm, toen hij rijk explodeerde in haar gang van genot, haar licht-kietelende spelonk als een doorgang naar meer; meer seks, meer dood, meer tranen. Beide graven zij en kijken bovendien om naar een besmet ander leven, waarin beiden getergd door de etmalen kropen. Zowel hij als zij genoten, terwijl beiden, zowel zij als hij, wisten dat het eigenlijk niet kon. Zij realiseerde zich dit terdege, vanwege ervaringen uit het, lees: haar verleden.

Zij kietelt, kust en komt op momenten dat niemand er klaar en op voorbereid is. Hij daarentegen bereidt alles voor, zeker als het om coïteren van een vrouw met fraaie nimbus gaat. Van heiligschennis is geen sprake, daar zij net als hij van God los is. Profanatie door porno zou strafbaar moeten zijn; heeft Madonna zich daar ooit schuldig aan gemaakt of was dit slechts het wakker schudden van een in slaap gevallen wereld...? Een voorstander van ontheiliging ben ik niet én nooit geweest. Zal ik bovendien nooit worden.
Respect staat bij mij hoog in het vaandel.

Zij is geen miss, maar door misschien haar onvolmaaktheid aantrekkelijk geladen. Vervuld met vaak een goudomrand hart, dat regelmatig smelt, die gouden rand, door het rood van passie zonder schaamte. Haar lippen zuigen mijn geluk naar voorbij de dood. Haar liefde is ware en werkelijk, zonder schroom... Zij koketteert met de tijd in haar voordeel. Trok verdriet uit mijn hoofd en laat mijn waarheid injecteren. Het tegenovergestelde van een oester die het meer gesloten, veel minder doet. Hem daardoor bovendien ergerde en verwarde.

Frigide in vrijheid, maar seksueel gevoelig tussen vier muren. In het gevang. Waarschijnlijk in zowel letterlijke als figuurlijke zin. Tijd heelde gedeeltelijk onze wonden, maar zelfspot voerde enige tijd de boventoon. Niet vanwege onder- of overschatting, maar slechts door de deur, die dan weer open, dan weer dicht het getijde verwarde. De grootste en tegelijkertijd hoogste golf, zonder breker, stortte zich tussen haar gespreide benen in een bed van zand met zeer fijne kiezel. Haar lijf werd tegelijkertijd zowel bemind als geschuurd. Het zand vergrootte passie, terwijl het tij zich niet liet temmen. Allesverslindende liefde zorgt voor temperament. Geen toeval, maar trots. Geboeid door chaos, zowel innerlijk als uiterlijk, nervositeit en haar seksuele gefrustreerdheid, kamt hij haar natte haren, dat hem boeit.

Problemen uit voorgaande jaren hebben voet bij stuk gehouden en terroriseren een verhouding (letterlijk) tot op het bot. Zoals knieën soms knakken, pousseert plots vaak pijn. Liggend en met opgetrokken knieën geeft zij niet op. Zij bemint, ontvangt en geeft uit. Tegelijkertijd is het haar tijd die langzaam maar zeker verglijdt. Niet ontvankelijk, maar vrij vliegt zij voorbij de horizon met in gedachten die ene zin: waarom verpruts ik tijd, terwijl 't café zeven stappen van mij is verwijderd...?

Schrijver: Annejan Kuperus, 2 juli 2014


Geplaatst in de categorie: drank

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 184Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)