Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Duffy - Stepping Stone

Aimee Ann Duffy is geboren op 23 juni 1984 in Bangor. Ze groeide op in Nefyn. Haar ouders zijn John Duffy en Joyce Williams. Haar tweelingzus is Katy Ann en haar oudere zus is Kelly Ann. Op haar tiende zijn haar ouders gescheiden en verhuisde zij met haar moeder en zussen naar het dorp Letterston, nabij Pembrokeshire.

Aimee zat op de Nefyn School, een school op het schiereiland Llyn en de Sir Thomas Picton School in Haverfordwest. Op haar veertiende moest ze van de politie naar een safe house, omdat haar stiefvader gevaar liep. Zijn ex had namelijk een huurmoordenaar ingeschakeld. Op haar vijftiende vluchtte Aimee naar haar vader in Nefyn. Ze ging drie jaar aan de alcohol en ze gapte een roeiboot. Ze zong in lokale bands en van 2001 tot 2006 had ze een relatie mat Mark Durston.

Op haar zeventiende zat ze op de Pwllheli campus van Coleg Meirion-Dwyfor en was ze de voorzitster van de studentenvakbond. Daarna zat ze op de Chester University, waar ze op de Warrington campus voor Commercial Music Production studeerde. In Chester zong ze in een jazz/blues club. Vanaf 2004 studeerde ze Podiumkunsten aan de Parkgate campus. Haar grootste inspiratiebron is de zangeres Bettye Swann.

In 2008 verscheen haar debuutalbum 'Rockferry' bij A & M Records, met o.a. de megahit 'Mercy', 'I'm Scared', 'Rain on Your Parade', 'Breaking My Own Heart' en 'Stepping Stone'. 'Mercy' won de Song of the Year award. 'Stepping Stone' gaat over het niet uiten van haar gevoelens tegen een persoon op wie ze verliefd was.

In september 2008 zat ze op de grens van een zenuwinzinking, omdat ze de druk van de roem niet meer aan kon. Ze dacht er serieus over na om een kluizenares te worden. Van 2009 tot 2011 had ze een relatie met de rugbyspeler Mike Phillips. Op 29 november 2010 verscheen het tweede album 'Endlessly'. Op 3 oktober 2012 ontsnapte ze aan een brand in haar gehuurde penthouse in Kensington, Londen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 6 november 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 3 stemmen 72Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
6 november 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Doet me overigens ook denken aan het Leave Right Now van Will Young. En Give me Something van James Morrison. Wie kent de emotie niet, iedereen die ooit verliefd was, kent het bitterzoete gevoel.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
6 november 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Gevoelig nummer. Prachtige emotie. Ja, zo kan het voelen.

'Take it all or leave me alone'

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)