Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Liv Kristine - On Whom The Moon Doth Shine

De sopraan Liv Kristine Espenaes-Krull is geboren op 14 februari 1976 in Stavanger. Haar jongere zus Carmen Elise Espenaes is daar op 30 september 1983 geboren en ook zij is een zangeres geworden, namelijk van de gothic/folk metalband Midnattsol.

Liv Kristine begon haar zangcarrière in 1993 bij de gothic metalband Theatre of Tragedy. Ze was zeventien. In 1995 verscheen het titelloze debuutalbum, met 'A Distance There Is', ingeleid en onderbouwd met rustiek pianospel. In 1996 verscheen 'Velvet Darkness They Fear', met het meesterlijke 'On Whom The Moon Doth Shine'. Ze zingt het samen met de zanger Raymond Rohonyi, die de zangstijl grunt (= grommen) gebruikt. Het effect van die donkere zangstem en haar superhoge zangstem is weergaloos harmonieus.

In 1998 verscheen 'Aegis', met het sombere 'Siren', vol duistere waarheden. In 2000 verscheen 'Musique' en in 2002 'Assemblage'. Daarna werd Liv Kristine per email ontslagen, vanwege muzikale meningsverschillen. De band stopte in 2010.

Ondertussen was Liv Kristine ook een solo-carrière begonnen, wat in 1998 haar debuutalbum 'Deus Ex Machina' opleverde. Vervolgens verschenen 'Enter My Religion', 'Skintight', 'Libertine' en in 2014 'Vervain', met 'Stronghold of Angels', een duet met Doro Pesch.

Op 31 juli 2003 trouwde zij met Alexander Krull (1970, Ludwigsburg), de zanger van de Duitse metalband Atrocity. Alexander en zij zijn vegetariërs en hun zoon heet Leon Alexander.

In 2003 hebben zij de symfonische, Noorse metalband Leaves' Eyes opgericht. De andere leden zijn de gitaristen Thorsten Bauer en Sander van der Meer en de drummer Joris Nijenhuis. In 2004 verscheen het debuutalbum 'Lovelorn'. Daarna verschenen 'Vinland Saga', 'Njord', 'Meredead' en in 2013 'Symphonies of the Night'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 16 december 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 1 stemmen 42Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)