Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Lori Lewis - Sitra Ahra

De operazangeres/sopraan Lori Lewis is geboren op 22 december 1984 in Minnesota. Ze is klassiek geschoold en ze behaalde haar bachelor-diploma Vocale Prestaties aan de Misouri State University. Ze is afgestudeerd aan de Universiteit van Kansas.

Ze zong o.a. bij het Minnesota Orchestra, Veldleeuwerik Opera, Dale Warland Singers, Rose Ensemble, Springfield Regionale Opera, het Estse Philharmonic, Phil Mattson Singers en de band Aesma Daeva.

Lori is een charismatische persoonlijkheid. Ze woont in Salem, Oregon. In 2005 en 2007 toerde zij met Aesma Daeva met de Zweedse, symfonische metalband Therion door Amerika en Canada. Sinds 2007 is ze de zangeres van Therion geworden en ging ze mee met de Gothic Kabbalah World Tour.

Therion is in 1987 opgericht door de componist/gitarist Christofer Johnsson (1972, Upplands Väsby). Sinds 1996 worden de zangteksten geleverd door de occultist/esoterische auteur Thomas Karlsson, die de leider van de magische orde Dragon Rouge is. De teksten gaan over occultisme, magie en oude geschriften/tradities.
In september 2010 werd Lori een permanent lid van Therion, de eerste vrouw in de bandgeschiedenis. In september 2010 verscheen het 14-de album 'Sitra Ahra'. Sitra Ahra betekent: het rijk van het kwaad (in de Kabbalah, in het Aramees, de taal die Jezus sprak).

De titelsong 'Sitra Ahra' is qua tekst en toon een magische initiatie. Het raakt een kernpunt van non-dualistische goden als Abraxas, Kaya en Lilith. Jezus was een ingewijde van deze voor-christelijke, voor-islamitische godenleer, die o.a. in de Egyptische magie en de Gnosis wordt beleden.

Naast het feit, dat het lied 'Sitra Ahra' tot diep in de ziel na trilt, is de bijgeleverde videoclip ook een intrigerend kunstwerk op zich. Dat is wat anders dan dat massale, oppervlakkige gevlij en versiergedoe van sexy geklede amateurs. Hier wordt de vrouw in haar roofdierachtige, woeste oerkracht getoond.

Het album wordt afgesloten met het fenomenale 'Children of the Stone: After the Inquisition'. Een nummer, dat je niet gauw verwacht van een metalband, want enkel gezongen door koren. Ook met kwalitatief hoogstaande videoclip.

In 2012 verscheen het album 'Les Fleurs du Mal', naar de titel van de wereldberoemde dichtbundel van Charles Baudelaire. Het staat boordevol Franse liederen/covers, o.a. van Serge Gainsbourg. Op 31 mei 2014 deed Lori haar laatste live-show met Therion. Ze doet enkel nog studio-opnames met hen. Thomas Vikström is nu de live-zanger.

Schrijver: Joanan Rutgers, 18 december 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 3 stemmen 69Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
24 december 2014
Heilige Gabriëla, je bent net zo groots als Maria Magdalena, Christus Jezus integreerde ook het totaal duistere, wist het meest duivelse om te vormen tot superhemelse reinheid. Je duistere kant erkennen is de weg naar verlichting. Het daarna afwijzen en kiezen voor totaalverlichting brengt het nirvana meer dan naderbij. De Liefdesgod schuilt vaak in fata morgana's van demonische haatmanifesten.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
19 december 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Mooie beschouwing. Doet mij denken aan 'The dark side of the light chasers' (Debbie Ford). Het duister in jezelf omarmen, jezelf zien zoals je echt bent, en alles wat donker is, verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het is er dan nog wel, maar het is niet meer iets dat beangstigend is. Zolang we bang zijn voor onze duistere kant, heeft het macht over ons. Wat je in jezelf herkent, erkent, en in het licht brengt, verliest zijn macht en krijg je onder controle, wordt een deel van jezelf, en je wordt heel. Prachtige videoclip.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)