Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Dictator Poetin liet Devotchenko vermoorden

Op 5 november 2014 overleed de acteur/musicus Alexej Valerievitch Devotchenko. Hij is gevonden in zijn appartement in Noord-Moskou. In een grote plas bloed.

Alexej is geboren op 14 oktober 1965 in Leningrad. Van 1973 tot 1983 zat hij op school nummer 179 in het district Kalinin. In 1990 studeerde hij af aan de Leningrad State Institute van Theater, Muziek en Cinematografie.

Alexej speelde vaak in het befaamde Moskow Art Theatre. Hij was een openlijke anti-Poetin-activist en in 2012 was hij al bijna vermoord op een metrostation.

Alexej weigerde twee staatsprijzen, omdat hij die uit handen van Poetin zou krijgen, wat hem diep beschaamde.

Hij was openlijk tegen homodiscriminatie en in maart 2014 ondertekende hij een brief ter ondersteuning van Oekraïne. Hij was voor de demonstranten en tegen de separatisten. Hij was voor de aansluiting van Oekraïne met de Europese Unie.

Hij had schoon genoeg van het tsaar-gedoe met zijn leugens, cover-ups, gelegaliseerde diefstal en steekpenningen. Hij is in opdracht van Vladimir Poetin vermoord door de autoriteiten.

Naast zijn ontzielde lichaam lagen lege whisky-flessen en het epilepsie-medicijn phenazepam. Hij had schrammen op zijn benen en hoofdletsel. Hij overleed door bloedverlies, door ernstige snijwonden. Volgens zijn beste vriend, de acteur Stanislav Sadalski, is hij duidelijk vermoord.

Het is alom bekend, dat het Kremlin-regime op deze laffe manier met tegenstanders afrekent en de criminele mise-en-scène weet om te vormen tot niet-gelinkt met de Kremlin-moordenaars. Ze zijn getraind in het verdoezelen van hun zware misdaden. Desalniettemin weten ze ons niet te misleiden.

Schrijver: Joanan Rutgers, 19 december 2014


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.7 met 3 stemmen 148Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 december 2014
'Do all the things what I should have done when I was your man', zingt Bruno Mars inderdaad zeer pijnlijk liefderijk. Wees blij, dat je na zestien jaar stevige vriendschap ook nog intiem met hem bent geweest. Dat was meer waard, dan het intiem-zijn van hem met die eendagsvliegbevlieging, gebaseerd op verblindende, uiterlijke schoonheid/seksuele aantrekkingskracht. Ware liefde stoot elkaar gek genoeg ook vaak af, omdat het blijkbaar te heet onder de voeten wordt, omdat we als aardlingen kunnen verbranden/verstikken door teveel liefdespassie. Denk aan 'Too much love will kill you' van Queen. De hemelse liefde kunnen we maar met mate verwerken, pas later ten volle, of we moeten nu al permanent in het nirvana-stadium verkeren.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
21 december 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Nee, een staatsvijand was hij niet. Hij had zelfs een liefde voor Rusland, die ik niet met hem deelde. Na zijn scheiding, twee jaar eerder, was hij meer gaan drinken. Voor die tijd was alcohol echter ook al een probleem. Dus ik weet dat je analyse klopt. Heb het zelfs aan zien komen. Hoewel er ook een aantal aanwijzingen waren die de andere versie, hoe onwaarschijnlijk ook, toch niet helemaal ondenkbaar maken. Wellicht wordt dat ooit nog verwerkt in een ander verhaal.

Net als alle emoties van het bloedende hart dat hij in mijn lijf achterliet. Want een aantal maanden voor zijn overlijden gingen we een stap verder dan vriendschap. Als je dan voor een vijftien jaar jongere vrouw opzij wordt geschoven, doet dat zeer. Zeker door iemand waar je zestien jaar lang lief en leed mee gedeeld hebt. Een medium vertelde me dat hij spijt heeft. Dat ze zag dat hij huilde.
Sindsdien hoor ik 'When I was your man', als een boodschap uit die andere dimensie.

www.youtube.com/watch?v=ekzHIouo8Q4
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
20 december 2014
Arme, beste vriend van Gabriëla, jij vormde geen enkel gevaar voor de Russische machthebbers, want je wilde enkel zaken met hen doen, dus een win-win-situatie. Omdat je zaken met de Russen wilde doen, zul je zeker niet openlijk anti-Russische leuzen geuit hebben. Als alcoholist was de wodka natuurlijk zeer verleidelijk. In Rusland heerst wat dat betreft een collectief, legaal alcoholisme. Alleen in je hotelkamer met vele, lege flessen wodka om je heen. Waar ligt de grens? Een overdosis is eenmaal flink dronken gauw gemaakt, indien het dodelijk gif voorradig aanwezig is. Eenzaam en alleen in een hotelkamer, in een zeer vreemd land. De stoppen sloegen door, de bevreemding kreeg de overhand. Hoe bewust is suïcide, wanneer je door wodka zwaar beneveld bent? Ik geloof niet dat de Russische autoriteiten er enig belang in hebben gehad om jou uit de weg te ruimen, zoals ze wel de hoogbegaafde, uiterst talentvolle artiest Devotchenko hebben vermoord. Je was daarvoor niet gevaarlijk en vijandig genoeg. Je persoonlijke trauma's en eenzaamheidsbelevingen hebben je gebroken. Er was geen alcoholdosis sterk genoeg om jouw zielsleed te dempen, laat staan te verzachten of te helen. Jouw alcoholische overdosis was niet in scene gezet, jouw beste vriendin Gabriëla moet met die pijnlijke waarheid zien te leven, wat ze gelukkig voortreffelijk doet.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
19 december 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Ik geloof zijn beste vriend, Stanislav. Dit haalt voor mij een wond open, want ik ben mijn beste vriend ook aan Rusland verloren. Gevonden op zijn hotelkamer in Moskou, met lege flessen wodka naast zich. We hebben tien dagen moeten wachten voordat ze zijn lichaam naar Nederland lieten komen. De Russische autoriteiten stonden erop om zelf de autopsie te doen. Dat ga je dan als familie niet nog een keer overdoen als hij eindelijk hier is. Maar misschien had het wel gemoeten. Want er is altijd twijfel gebleven over de ware toedracht van zijn overlijden.
We wisten dat hij dronk, maar meerdere flessen wodka, dat was onwaarschijnlijk. Tenzij hij er bewust uit wilde stappen. Men wilde het in ieder geval daar op laten lijken. Hij wist dat het linke tijden waren in Rusland om zaken te doen, toen al. We schrijven bijna vijftien jaar geleden. Er is helaas nog niet zoveel veranderd. Misschien zelfs erger geworden nu.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)