Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Judas Priest - Here Come The Tears

De Engelse heavymetalband Judas Priest is in 1969 opgericht als bluesband. De zanger was Alan Atkins. De andere leden waren de gitarist John Perry, de bassist Bruno Stapenhill en de drummer John Partige. Kort na de oprichting overleed John Perry door een auto-ongeluk en werd hij vervangen door Ernie Chataway.

Na enkele jaren ging de band uit elkaar en werd Atkins lid van de band Freight van Kenneth Downing. De band kreeg de naam Judas Priest, ontleend aan het lied 'The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest' van Bob Dylan.

Atkins was tot 1973 de zanger. In 1973 kwam de zanger Robert John Arthur Halford bij de band, op 25 augustus 1951 geboren in Sutton Coldfield. Er werd gerepeteerd in het huis van Stapenhill, in Stone Cross.

In 1974 verscheen het debuutalbum 'Rocka Rolla'. In 1976 het album 'Sad Wings of Destiny' en in 1977 'Sin After Sin', met het hartverscheurende 'Here Come The Tears', met de regel 'I want to be loved, I need to be loved!'. In 1980 braken ze groots door met het album 'British Steel'.

Tim Owens zong ook mee en hij bleef tot 2003 bij de band. Halford verliet de band in 1992 om solo verder te gaan. In 2003 kwam hij weer terug, al was hij nooit echt weg geweest. De typerende, lederen heavymetallook met studs is overgenomen uit de SM-homoscene. In 1998 verklaarde Halford bij MTV, dat hij homoseksueel is, wat zijn fans al jaren wisten. Zijn bijnaam is The Metal God. Hij woont in Phoenix en hij heeft o.a. een appartement in Amsterdam.

In 2014 verscheen het 25-ste album 'Redeemer of Souls'. Op 13 mei 2014 overleed Ernie Chataway.

Schrijver: Joanan Rutgers, 28 december 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

3.7 met 3 stemmen 36Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)