Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Doorzie het ware gevaar! Wordt wakker!

De terroristische aanslagen, die vrijdag 9 januari 2015 in Frankrijk gepleegd werden door jonge islamitische extremisten, zijn volgens mij te wijten aan werkloosheid en uitzichtloosheid op een eigen inkomen. Wat op dit moment overal ter wereld toeneemt is een variant op de crisis in de jaren dertig van de vorige eeuw (1930-1939).

Ook toen nam de negativiteit gestaag toe, vooral onder jongeren. In extreem armoedige omstandigheden, c.q. – tijden, zijn mensen sneller geneigd om naar misdadige mooipraters te luisteren die gouden bergen beloven. Men heeft immers niks te verliezen. Men denkt voordeel te kunnen doen door zich aan te sluiten bij terroristische groeperingen, zoals vroeger bijvoorbeeld Hitler en zijn nazi's. Nu dus bijvoorbeeld bij Al Qaeda, IS en/of Boko Haram. Vooral kansarme jongeren zijn een makkelijk doelwit. Men ronselt hen, traint hen, bewapent hen, geeft hen voedsel, geld en onderdak en ook een alibi: men vecht zogenaamd een Heilige Strijd voor 'God'. Het minderwaardigheidsgevoel van de aldus gehersenspoelde jongeren verdwijnt. Zij krijgen een status en voelen zich snel oppermachtig. Op dat moment worden zij een gevaar voor de maatschappij. Die haten zij immers, want die hielp hen zogenaamd niet. Het moorden begint. Hun leiders grijpen naar wereldmacht. Degene met de grootste mond trekt aan de touwtjes. Al hun volgelingen worden als gewillige marionetten naar het zogenaamde front gestuurd. Zij zaaien overal angst. Een nieuwe oorlog is ontketend, deze keer een zogenaamde wereldwijde godsdienstoorlog, die vijfhonderd jaar geleden al voorspeld werd door Nostradamus.

De extremisten denken het goede te doen, in naam van hun God, niks is echter minder waar! Trap er niet in! Denk even realistisch na. God zet nooit iemand aan tot moorden. Hij spoort aan tot liefde en vrede.
De enige, die listig achter de schermen in zijn vuistje lacht, is de duivel want Satan is de briesende leeuw die momenteel heel de wereld in zijn macht probeert te krijgen. Wat je nu feitelijk écht ziet gebeuren is het ultieme gevecht tussen Goed en kwaad. Net zoiets als destijds de verleiding van Jezus in de woestijn, toen de duivel Hem zogenaamd heel de wereld aanbood. Diezelfde list past de duivel nu toe op jonge extremisten en terroristen.

Indien elke mens vanaf z'n 18e levensjaar eenzelfde basisinkomen kreeg, in ruil voor nuttige tegenprestaties ten bate van de maatschappij, dan zou er geen afgunst zijn. Dan zou je de jongeren niet zo snel kunnen aanzetten tot het plegen van aanslagen en het vermoorden van medemensen. Denk maar even aan de perioden van naoorlogse bloei en wederopbouw. Kort na de oorlog hielp iedereen elkaar, want iedereen zat ik hetzelfde schuitje. Naarmate men het financieel beter kreeg staken egoïsme en jaloezie weer de kop op. De balans was uit evenwicht. Men kreeg superrijken en extreem arme mensen, stof genoeg voor een financiële oorlog dus. Niet één oorlog kent echter winnaars, alleen veel verliezers. Oorlog, extremisme en terrorisme zijn allemaal het gevolg van angst voor het eigen hachje en jaloezie op wie het zogenaamd beter hebben. Laat ons dus met zijn allen een halt toeroepen aan deze waanzin, door met z'n allen samen te werken aan een positieve oplossing.
Stop het zinloos geweld, respecteer je medemensen en blijf op je hoede voor het kwaad!


Zie ook: http://laurinevandepitte.wordpress.com

Schrijver: Laurine Vandepitte, 11 januari 2015


Geplaatst in de categorie: oorlog

4.2 met 4 stemmen 186Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Laurine Vandepitte
Datum:
12 januari 2015
Hartelijk dank Joanan,
Ik respecteer elke godsdienst, maar ik denk inderdaad universeel.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
11 januari 2015
Hier is weinig aan toe te voegen. Laurine slaat de spijker op zijn kop en zij weet de huidige crisis te ontzenuwen. Ze overstijgt het dualisme met universele liefde. Basisinkomen voor basiswerkzaamheden is logisch. Teveel integere mensen worden onterecht buitengesloten. Die kansarme jongeren kunnen beter hun Levengever waarlijk dienen, dan opgaan in bizar dualisme, gevoed door een ziekelijke godsdienstoorlog! Alle godsdiensten kunnen de pot op! Ware liefde heeft niets met godsdiensten te maken. Mediteer daar maar eens over.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)