Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Arven - Raise Your Cups

Arven is een Duitse, symfonische metalband uit Frankfurt am Main. De bandnaam is genoemd naar de elf-prinses Arwen uit 'Lord of the Rings' van JRR Tolkien. Ze noemen hun stijl 'melodieuze metal'. De band is opgericht door de gitariste/liedjesschrijfster Anastasia Schmidt. Zij is geboren op 24 januari 1982 in Moskou. Haar favoriete gitaren zijn de John Petrucci en de Dimebag Darrell. Ze houdt van middeleeuwse en Keltische muziek. Het lied 'My Dear Friend' gaat over het overlijden van een goede vriend van haar.

De andere leden van Arven zijn: de toetseniste Lena Yatsula, de bassiste Lisa Marie Geiss, de zangeres Carina Hanselmann, de gitariste Ines Thomé en de drummer Till Felden.

Carina kreeg een klassieke opleiding van acht jaar, o.a. in Dr. Hoch's Konservatorium en de Musikhochschule in Frankfurt. Lena komt uit Oekraïne.

Ines is geboren op 24 juni 1985 in Frankfurt en ze studeerde Kunstzinnige Vorming en het Programma Master Guitar bij professor Johannes Monno. Ze is cum laude afgestudeerd en ze kreeg diverse onderscheidingen. Vanaf augustus 2013 studeert ze aan de University of Southern California in Los Angeles bij professor William Kanengiser. Ze woont ook in Bad Vilbel.

Till is op 10 oktober 1984 in Raeren, België, geboren.

In 2008 verscheen een demo en op 30 september 2011 verscheen hun debuutalbum 'Music of Light', met 'Ruined Castle' en 'Raise Your Cups', een vrolijk drinklied. Het album verscheen bij Massacre Records van de oprichter Torsten Hartmann. De gastmuzikanten waren: de celliste Henrike Becker, de violist Stefan Gufler en de fluitiste Cathrine Spencer. Alle songteksten zijn van Carina.

Op 23 augustus 2013 verscheen hun tweede album 'Black is the Colour', met als gastmuzikanten: de violiste Anna Kaiser, de celliste Sabine Binder en de gitaristen Wolfgang Schönecker en Kai Bender.

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 januari 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.7 met 3 stemmen 1.127Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
25 januari 2015
"Who loved me in spite of myself"

Dank voor het onder de aandacht brengen van het lied 'My Dear Friend'. Zielhelend mooi.

En na een tijd van rouw is het inderdaad tijd om het glas te heffen op het leven. Zolang er tijd van leven is, kunnen we het beste het leven vieren, en genieten van de kleine dingen die het ons brengt. Zoals het vinden van een klavertje vier in het groene gras. Of in deze wintertijd, de vogeltjes die in de tuin zoeken naar eten. Prachtig om dan zo'n mooi roodborstje te zien.
Naam:
Lilith de Wit
Datum:
25 januari 2015
Arwen is ook de naam van de Godin van Kunst en Wetenschap.
In de Keltische traditie is Arwen het symbool voor drie vuurstralen, waarbij de middelste vuurstraal de balans is tussen de twee andere vuurstralen die yin en yang verbeelden.
Zie ook www.whats-your-sign.com/celtic-symbol-meanings.html vierde symbool en de link daar gegeven naar de Keltische vuursymbolen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)