Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Eva Jinek over Groningse trammelant

Op woensdagavond zat Jan Mulder bij Eva Jinek in haar elf uur gastenshow. Bij haar eerste gast herhaalde ze steeds 'euh!' tot vervelens aan toe. Ze had er blijkbaar geen Edammer kaas van gegeten.

Daarna zat Jan Mulder op de leren bank en werd het wat interessanter. Het ging over de club Groningers, die de Staat aanklaagt, vanwege de overlast en serieuze schade in verband met de gaswinning van de grijpgrage NAM-goudzoekers. Jan Mulder vertegenwoordigde zo'n 120 Groningers, die de Staat officieel aanklagen. Ze mogen mij wel als 121-ste lid noteren, ook al woon ik niet meer op mijn geboortegrond.

Jan was uiterst serieus over de scheuren in de huizen en de op instorting staande boerderijen. Ineens flapt Eva eruit, dat hij waarschijnlijk gillend en tierend aan het hoofd van een protestgroep Groningers in Den Haag zal protesteren tegen de voortgang van de gasdiefstal, met als gevolg onveilige situaties voor vele Groningse medeburgers, die lijden aan slaapgebrek en angststoornissen. Dat schoot bij Jan in het verkeerde keelgat en hij reageerde uiterst boos op Eva, die daar behoorlijk van schrok.

Jan betichtte Eva van het kleineren van zijn serieuze woordgebruik richting deze regering, die het Groningse volk totaal negeert en wegwuift. Jan werd werkelijk des duivels op Eva en hij schoffeerde haar voor het oog van miljoenen kijkers. Ik vermoedde ondertussen ook de seksuele spanning tussen hen. Eva pronkt nogal met haar borstenpaar en dat maakt menige man knettergek van begeerte.

Toch was het hoogst gênant om te zien hoe Jan Eva de les las en haar grofweg onderschoffelde. Hij was totaal geen partij voor haar. Zijn geraffineerde aanval maakte een uiterst kwetsbaar elfje van Eva en ik had medelijden met haar. Zijn misplaatste boosheid jegens haar vond ik walgelijk. Hij projecteerde zijn boosheid op de NAM op haar. Ik wilde Eva het liefste in mijn armen sluiten en die duivel Jan een ram verkopen. Na een zap zei Eva dat de ruzie beslecht was, maar ik voelde hoe die rare Jan haar voorgoed bang had gemaakt. Ik was zo boos op die gemene Jan, dat ik dacht, laat ook maar, die boerse Groningers, want als ze een lieve fee als Eva de grond in boren, dan begrijp ik dat grondboren van de NAM ook wel.

Schrijver: Joanan Rutgers, 29 januari 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 1 stemmen 409Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
1 februari 2015
Geeft niets, weledelgeboren Gabriëla, meningsverschillen komen in de hoogste gelederen voor en ons stroperige geklef kan wel een ontnuchtering gebruiken.
Als je beter oplet, zie je dat er achter de façade van Jans chagrijn heel wat humor schuilt. Jan speelt de verongelijkte. Jan is de melancholische nar.
Toegegeven, mannen met een voetbalverstand zijn bij voorbaat linke soep en verdachte sujetten, maar Jans intellect gaat toch ruimschoots verder. Jan gooit de beuk er in, hij neemt geen genoegen met de schijnheilige touwtrekpoppen, die ons wereldbeeld vervormen en verflauwen.
Mijn leraar Nederlands van vroeger dramde het er bij mij in om altijd kritisch te blijven. Eefje was bang voor Jan en daardoor gebruikte ze al haar quasi-kwetsbare houdingen om hem alsnog te betoveren en in te palmen. Volgens jou is dat haar gelukt, maar volgens mij heeft Jan de clash gewonnen.
Nog drie weken en dan zijn we godzijdank weer van haar af!
Janneman, gaan we een keer lekker dronken worden in een Groningse kroeg en onze zege vieren!
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
31 januari 2015
Ik heb het nog maar eens gekeken, want in mijn beleving was wat Jan tegen Eva zei veel meer denigrerend dan andersom.

Het onderwerp op gemist begint op 20 min. Tot 22 min zit Jan in een open houding. Daarna gaan steeds vaker zijn armen over elkaar, dichte houding. Na 27 min komt hij pas aan het woord, als vijfde persoon van de zes. Op 28/29 min gaat het al mis tussen hem en Eva, door een onschuldige opmerking van Eva, waar hij hard tegenin gaat. Wat ik bij Eva zie, is dat ze moeite moet doen om de leiding van het gesprek te houden met de dominante Jan naast haar, die steeds het woord neemt. Vervolgens vindt op 39/40 min de gewraakte opmerking van Eva plaats. Wellicht niet al te handig van haar, maar ik vind nog steeds dat Jan er overdreven op reageert. Hoe hij vervolgens haar maant zich te gedragen, vind ik nog steeds meer kleinerend dan haar opmerking naar hem was.

Ik vind het prima als mensen van hun hart geen moordkuil maken en recht voor zijn raap dingen zeggen, maar Jan is vaak zó snel op zijn teentjes getrapt, en meestal ook alleen maar boos en negatief. Ik zou die man eens wat positiever willen zien, hem een keer zien en horen lachen. Nee, ik ben meer op de hand van Eva in dit geval. Ik ben niet echt fan van haar, ik zie liever Pauw, tenzij er een slang om haar heen kronkelt, maar ik vind dat ze de situatie nog heel goed heeft weten te redden met die nukkige, verongelijkte Jan Mulder.

Sorry hoor, Joanan, ik weet dat het iemand van jouw geboortegrond is, maar we zijn het een keer niet eens!

Overigens neemt het bovenstaande niet weg dat die boringen onmiddellijk moeten stoppen, ze in Den Haag werkelijk van de pot gerukt zijn om Moeder Aarde zó uit te buiten en het leven en wonen van de Groningers zó te verzieken, dus daarin ben ik het met Jan wel volkomen eens!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
31 januari 2015
Laat ik duidelijk zijn, ondanks mijn weke sympathie voor sexy beauty-queen Eva, heb ik toch meer begrip voor Jan Mulder, die het aandurfde om haar in een live-uitzending van degelijke repliek te bedienen! Hij wist over haar fysiek-aantrekkelijke charme heen te kijken en daarbij haar denigrerende, kleinerende, badinerende opmerking perfect te chargeren. Hij durft tenminste!...
Naam:
Coert
Datum:
30 januari 2015
Jan is een grote aansteller. Ja, hij heeft gelijk, maar maakt de spanningen tussen overheid en burgers alleen maar groter. En dat dominante mannetje, neem het terug, tegen Eva. Hij zegt zelf de domste dingen over mensen, zo een hufter is het.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
30 januari 2015
Ik had de uitzending niet gezien, nu op gemist teruggekeken. Het rekentoets onderwerp heb ik doorgespoeld, dodelijk saai.

Jan was in de discussie over de boringen zijn gebruikelijke ongenuanceerde zelf. Vaak wordt hij ook om die reden in programma's gevraagd. Sommige mensen vinden dat leuk. Kunnen ze zich weer ergeren. Eva had natuurlijk gelijk met haar opmerking. Maar ja, Jan kan altijd lekker tieren op alles en iedereen, maar als je iets over hem zegt, owjee, dan zijn de rapen gaar.

Overigens vond ik Eva altijd koeltjes overkomen op tv. Totdat ik haar in die historische uitzending zondagochtend in WNL zag met Freek Vonk op de bank. Hij had een slang bij zich. Die gaf hij aan Eva. Ik zag haar ontdooien, die slang bracht al haar warmte naar buiten en maakte de godin in haar wakker. Freek zag het ook. Het was in die uitzending dat de spreekwoordelijke vonk oversloeg. En Vonk sloeg zelf ook over, stijl achterover, van de vrouw die voor hem zat en de sensualiteit die ze uitstraalde met de slang die om haar heen kronkelde. Het was echt een mooie uitzending om te zien. Buma van het CDA zat er ook. Zelfs hij ontdooide van Eva met de slang.

Ik ben gek op slangen. Ik heb een beeld gehad van een meterhoge cobra, maar die is stuk gegaan bij de verhuizing tien jaar geleden. Sindsdien is er een hoop stuk gegaan in mijn leven. Ik denk dat ik een nieuwe slang moet kopen. Slangen brengen geluk.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
30 januari 2015
Bedankt, Coby, voor je supporting, want ook al is Janneman Krokodilbekopener een provinciegenoot van mij, zijn schandalige woede-uitbarsting jegens Eva Jinek was ronduit ongepast en inhumaan. Eva is ook maar gewoon een mens met gebreken en tekortkomingen, dat ze daar voor uit komt maakt haar juist zo speciaal! We moeten wat meer naar haar kwaliteiten kijken, in plaats van haar zogenaamde stupiditeiten. Die gefrustreerde Janneman wil het liefste Freek Vonk zijn, maar er kan maar één de winnaar zijn.
Naam:
coby
Datum:
29 januari 2015
Ja ik vond Jan belachelijk reageren. Hij mag altijd schelden en tieren en als dat dan wordt aangewend voor het doel waar hij voor zit dan is mijnheer beledigd. Hebben dit al vaker gezien van Jantje. Altijd verongelijkt maar als mijnheer ook maar een strobreedte in de weg wordt gelegd dan heb je de poppen aan 't dansen. Vanwaar eigenlijk altijd dat podium dat hij krijgt?
Brrr

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)