Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Zac Brown Band - Free Extended Version

De Zac Brown Band is een Amerikaanse country music band uit Atalanta en opgericht in 2002. De zanger/gitarist is Zac Brown.

Zachry Alexander Brown is op 1 augustus 1978 in Atalanta geboren. Hij groeide op in Lake Lanier, samen met zijn moeder en zijn stiefvader, een tandarts in Cumming. Hij was het elfde kind van twaalf kinderen. Op zijn achtste kreeg hij van zijn moeder een gitaar. Een patiënt van zijn stiefvader leerde hem in twee jaar klassieke gitaar spelen. Daarna ging hij over tot de Bluegrass muziek, wat hij samen met zijn stiefvader en broer bespeelde.

Op zijn vijftiende kreeg hij een jaartje zangles van een kerkgenoot in Cumming. Op zijn zeventiende verhuisde hij naar Dahlonega, waar hij op de Lumpkin County High School afstudeerde. Zac werd geïnspireerd door de countryzanger James Taylor en hij begon met solo-optredens.

Hij werd lid van de Kappa Alpha Orde. Andere leden waren o.a. de filmster/zanger Pat Boone, de filmster Anthony Perkins, de FBI-directeur John Edgar Hoover en de psycholoog John Broadus Watson, de uitvinder van het behaviorisme. Deze broederschap is beschuldigd van racisme en identificatie met de Confederatie.

Zac was een kampleider in een zomerkamp van de methodisten in Dahlonega en op zijn negentiende zwierf hij met zijn hond Pete en de drummer Chris Fryer door Zuidoost-Amerika. Aangevuld met de bassist John Driskell Hopkins ging de Zac Brown Band van start.

In 2003 begon Zac zijn eigen muzieklabel 'Southern Ground'. In 2004 opende hij samen met zijn stiefvader een muziekclub anex restaurant. De band kocht een tourbus en ze gingen overal spelen. Hun zelfuitgegeven album 'Home Grown' verscheen en de tenor/violist Jimmy De Martini kwam erbij. Verdere leden zijn: de gitaristen Coy Bowles en Clay Cook, de basgitarist Matt Mangano en de percussionist Daniël de los Reyes.

Op 18 november 2008 verscheen het eerste, grote label album 'The Foundation' bij Atlantic Records, met de nummer één hit 'Toes', 'Whatever It Is', 'de debuutsingle 'Chicken Fried' en het blijmoedige 'Free', wat over een gelukkige, onbezorgde, uiterst waardevolle liefdesrelatie gaat, ondanks het geldgebrek. Hun muziek doet me sterk aan The Eagles denken, wat een groot compliment is. 'Free' is echt een bevrijdingsdagnummer! Zac vond 'Chicken Fried' uiteindelijk maar niks, zodat hij het via een advocaat van de radio wist te weren. Toch werd het een nummer één hit.

In 2010 verscheen het tweede album 'You Get What You Give', met 'Knee Deep', 'Colder Weather' en 'Who Knows'. In 2012 verscheen het derde album 'Uncaged', met het fabuleuze lied 'Goodbye in Her Eyes', met een meesterlijke, sfeervolle, indrukwekkende videoclip. En met het uitbundige, heerlijk positieve liefdeslied 'Sweet Annie'. Op 28 april 2015 verscheen het vierde album 'Jekyll + Hyde', met 'Bittersweet', 'Tomorrow Never Comes' en 'Junkyard', met elementen van 'Is There Anybody Out There?' van Pink Floyd.

Schrijver: Joanan Rutgers, 6 mei 2015


Geplaatst in de categorie: vrijheid

3.0 met 4 stemmen 145Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
P.
Datum:
6 mei 2015
Wikipedia was here?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)