Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Brad Douglas Paisley - Whiskey Lullaby

Brad Douglas Paisley is geboren op 28 oktober 1972 in Glen Dale. Zijn vader is Douglas Edward Paisley. Zijn moeder is de lerares Sandra Jean Jarvis.
Zijn opa Warren Jarvis liet hem van country muziek houden. Op zijn achtste kreeg hij van zijn opa zijn eerste gitaar, een Sears DanElectro Silvertone. Zijn opa gaf hem gitaarlessen.

Op zijn tiende zong hij in de kerk en op zijn dertiende schreef hij zijn eerste lied 'Born On Christmas Day'. Hij kreeg les van de gitarist Clarence Goddard en samen met hem en twee anderen vormde hij de band Brad Paisley en de C-Notes. Hij werd ontdekt door de radio-directeur Tom Miller van Jamboree USA, waar hij acht jaar lang in het voorprogramma van country-zangers stond. Brad speelde ook in de Jamboree in the Hills, een vierdaags festival.

Na de John Marshall High School studeerde hij twee jaar aan het West Liberty State College en daarna studeerde hij muziek aan de Balmont University in Nashville. In 1995 behaalde hij een Bachelor of Business Administration.
Op de universiteit ontmoette hij Frank Rogers, die zijn vriend en producer werd. Frank werkte voor EMI Nashville Productions en samen met Brad en Chris DuBois begon hij de muziekuitgeverij Sea Gayle Music. Brad tekende een contract bij EMI Music Publishing. John Kelley Lovelace en Chris DuBois schreven liederen voor Brad.
Brads stem is werkelijk fenomenaal betoverend en van een hoogst bijzondere en allerhoogste klasse.
Februari 1999 verscheen Brads single-debuut 'Who Needs Pictures' van het gelijknamige debuutalbum, dat juni 1999 verscheen, met de nummer één hit 'He Didn't Have to Be', samen met Lovelace geschreven, en met 'We Danced', ook een nummer één hit.

Op zijn 28-ste werd hij lid van de Grand Ole Opry, een wekelijkse country-muziek podium concert in Nashville. Het knappe, mannelijke ideaalbeeld voor vrouwen werkte samen met Chely Wright, met wie hij een korte relatie kreeg, maar niet seksueel, want Chely is lesbisch.

In 2001 verscheen het album 'Part 2', met 'I'm Gonna Miss Her' en 'I Wish You'd Stay'.
In 2003 verscheen 'Mud on the Tires', met 'Whiskey Lullaby', een duet met de bluegrass-country zangeres Alison Maria Krauss (1971, Champaign), die ook de alt-viool bespeelde. De professionele videoclip won diverse prijzen. Het is één van de mooiste duetten ooit gemaakt. De tekst is navrant en diepzinnig. De tekst is in 1999 geschreven door de country-zangers Jon Randall en Bill Anderson.

Na de scheiding met de country-zangeres Lorrie Morgan ging Jon stevig aan de whiskey. Lorrie is zes keer getrouwd. Jon's manager zei: 'Zo nu en dan moet je een fles tegen je hoofd zetten en de trekker over halen!'. Deze opmerking inspireerde Jon om 'Whiskey Lullaby' te schrijven, met hulp van Bill.

In 2005 verscheen 'Time Well Wasted', met 'Alcohol', 'Waitin' on a Woman' en 'When I Get Where I'm Going', een duet met Dolly Parton, en 'She's Everything'.
Vervolgens verschenen er nog zeven albums, waarvan 'Moonshine in the Trunk' uit 2014 tot nu toe de laatste is, met 'Perfect Storm' en 'Gone Green', een duet met Emmylou Harris.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=LgMEbGHTYQQ

Schrijver: Joanan Rutgers, 10 mei 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.2 met 4 stemmen 69Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
10 mei 2015
Altijd weer leuk als je over muziek schrijft die ik nog niet kende. Graag beluisterd!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)