Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Gary Allan Herzberg - It Ain't The Whiskey

Gary Allan Herzberg is geboren op 5 december 1967 in La Mirada, Californië. Zijn ouders zijn Harley en Mary Herzberg. Mary wilde dat de gitaren in huis altijd zichtbaar zouden zijn. Op zijn dertiende speelde Gary met zijn vader in honky-tonks. Op zijn vijftiende kreeg hij een platencontract aangeboden, maar dat weigerde hij. Zijn ouders wilden dat hij eerst zijn schoolopleiding voltooide en zijn vader vond dat hij nog zijn eigen stijl moest ontwikkelen. Gary wilde zich op school graag inzetten, maar daadwerkelijk kon hij zijn aandacht er niet bij houden. 's Nachts speelde hij in de country-bars en overdag op school was hij slaperig. Hij dacht dat je naar school ging om te slapen.

Toch behaalde hij een diploma op de La Serna High School in Whittier. Gary bleef in de bars spelen, samen met zijn band de Honky Tonk Wranglers. Hij speelde o.a. covers van George Jones en dat wilde hij niet opgeven door voor grotere clubs te gaan spelen. In 1987 trouwde hij met Tracy Taylor. In augustus 1993 kwam hij in contact met de producer/songwriter Byron Hill. Ondertussen werkte Gary als een autoverkoper en hij verkocht een vrachtwagen aan een rijk echtpaar. Hij had er een demo-tape in gelegd, wat het echtpaar zo goed vond, dat ze hem 12.000 dollars gaven, waarmee hij met Hill enkele nummers produceerde. Decca Records was meteen geïnteresseerd en op 24 september 1996 verscheen zijn debuutalbum 'Used Heart for Sale'. Het lied 'Her Man', geschreven door Kent Robbins, was het meest succesvol.

In 1998 verscheen 'It Would Be You', met 'Judgement Day', gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een restaurant-eigenaar, die door een ex-werknemer is vermoord voor geld voor drugs en alcohol. Op 28 november 1998 hertrouwde Gary in South-Carolina met het Versace-model Danette Day. In 1999 verscheen 'Smoke Rings in the Dark' bij het label MCA Nashville, met 'Right Where I Need to Be'. In juni 1999 zijn Danette en Gary gescheiden. In 2001 hertrouwde hij met de stewardess Angela, die hij in een vliegtuig had ontmoet. In datzelfde jaar verscheen 'Alright Man', met 'Man to Man', zijn eerste nummer één hit. In 2003 verscheen 'See If I Care', met 'Drinkin 'Dark Whiskey'.

Angela verhuisde naar Tennessee en ze leed aan een lange, zware depressie, migraine en een eetstoornis. Zij gebruikte periodiek antidepressiva. Op 25 oktober 2004 pleegde Angela in hun huis in Hendersonville zelfdoding door zichzelf dood te schieten. Zij werd zesendertig jaar en ze is begraven op de Rose Hill Cemetery in Cleburne. Angela en Gary hebben samen zes kinderen uit eerdere huwelijken.

Het vreselijke verlies van zijn vrouw Angela verwerkte Gary in zijn hartverscheurende album 'Tough All Over', met 'Best I Ever Had' en 'Life Ain't Always Beautiful'. In 2007 verschenen 'Greatest Hits' en 'Living Hard', in 2009 'Get Off on the Pain' en in 2013 'Set You Free', met het weergaloze 'It Ain't The Whiskey', waarin de verteller op een Anonieme Alcoholisten bijeenkomst is en hij vertelt, dat zijn levensproblemen niet door de drugs en alcohol komen, maar eerder door een verloren geliefde. Dit lied is samen met Greg Barnhill, Jim Daddario en Cole Deggs geschreven. Gary's gerijpte en hoogst unieke stem en zijn intens verdrietige tekst kregen alom veel lof. De video-clip is in stemmig zwart-wit.

Op 2 maart 2015 verscheen zijn nieuwste single 'Hangover Tonight' van zijn nog te verschijnen tiende album.

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 mei 2015


Geplaatst in de categorie: idool

4.7 met 3 stemmen 35Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)