Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Kip Christian Moore - Beer Money

Kip Christian Moore is geboren op 1 april 1980 in Tifton, Georgia. Net als de country-zangeres Cyndi Thomson en de country-zanger John Berry. Hij zat op het Wallace State Community College in Hanceville, Alabama, waar hij gitaar begon te spelen. Zijn eerste optreden was in een Mellow Mushroom pizzeria in Valdosta.

Na zijn schooltijd ging hij in een kleine hut op Hawaï wonen en vermaakte hij zichzelf met surfen en backpacken.

In 2004 verhuisde hij naar Nashville, Tennessee. Daar was hij vier jaar een winkelmanager voor Abercrombie & Fitch. Daarna ontmoette hij de zanger/songwriter/producer Brett James, die hem hielp om een platencontract bij MCA Nashville te tekenen.

Zijn debuutsingle was 'Mary Was the Marrying Kind', mede geschreven door Dan Couch en Scott Stepakoff. Het verscheen in maart 2011. Het lied gaat over de vrouwen met wie Kip een relatie heeft gehad en de redenen waarom ze verkeerd voor hem waren. Ene Mary was vroeger een onopvallende, verlegen, lieve vrouw, die door niemand werd gezien, maar na vijf jaar ziet hij haar weer op een feest en is ze bijzonder aantrekkelijk, charmant en grappig. Hij begrijpt niet, dat hij destijds zo blind is geweest.

Op 27 september 2011 verscheen zijn tweede single 'Somethin' 'Bout A Truck'. Op 24 april 2012 verscheen zijn debuutalbum 'Up All Night', geproduceerd door Brett James. Het werd alom positief ontvangen. Met 'Faith When I Fall', 'Grazy One More Time' en 'Beer Money', een vrolijk lied, met een videoclip van de regisseur Peter Zavadil, waarin er op koddige wijze een biervat van een gezette biervervoerder wordt gestolen om de biervreugde op een bierfeest te verhogen. 'Up All Night' was het best verkochte country-debuutalbum van 2012.

Kip schreef mee aan twee nummers voor het country-duo Thompson Square (Keifer en Shawna Thompson), 'Let's Fight' en 'All the Way'. Hij schreef ook mee aan de single 'Walking Contradiction' van James Wesley. In oktober 2013 verscheen zijn single 'Young Love' en in 2014 stond hij in het voorprogramma bij de Sundown Heaven Town Tour van Tim McGraw, bijna vijftig keer.

In december 2014 ontving hij de First Breakthrough Artist of the Year Award, wat hij heel speciaal vond. Op 2 februari 2015 verscheen zijn single 'I'm to Blame' van zijn tweede album 'Wild Ones', wat op 21 augustus 2015 zal verschijnen. Hij zingt op dit album met dertien zelfgeschreven songs veel over wanhoop. Let vooral op zijn prachtige, doorleefde, rauwe, sympathieke stem.

Schrijver: Joanan Rutgers, 31 mei 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 4 stemmen 57Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
3 juni 2015
Vlotte muziek, leuke clip, lekkere zanger, niks mis mee om wat luchtigs te schrijven! Graag gelezen, geluisterd en gekeken.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
1 juni 2015
Na zoveel zware kost is een muzikale verademing ook voor mij welkom. Ik ben geen robot, die aanhoudend voor diepgang kan gaan. De boog kan niet altijd gespannen staan, vandaar.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)