Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Kings of Leon - Use Somebody

Kings of Leon is een Amerikaanse rockband, die in 2000 in Nashville is opgericht door de broers Caleb, Nathan en Jared Followill en hun neef Matthew Followill. Caleb is de zanger/slaggitarist, Nathan is de drummer/achtergrondzanger, Jared is basgitarist/achtergrondzanger en Matthew is lead gitarist/achtergrondzanger.

De drie broers zijn in Memphis geboren en ze groeiden op in Oklahoma en Tennessee. Hun vader is Ivan Leon Followill, een prediker van de Verenigde Pinkstergemeente. Hun moeder is Betty-Ann. De broers gingen naar de Mount Juliet High School. Matthew is in Oklahoma City geboren en opgegroeid. De broers kregen thuis les van hun moeder en ze woonden vijf jaar in Jackson. Met een paarse Oldmobile reden ze door het zuiden van Amerika. Ze kampeerden steeds ergens twee weken, waar hun vader dan predikte.

In 1997 zijn hun ouders gescheiden en predikte hun vader niet meer. Caleb en Nathan gingen naar Nashville om rockmuziek te maken, wat ze van hun ouders nooit mochten. Via de songwriter Angelo Petraglia ontdekten ze de muziek van The Rolling Stones, Thin Lizzy en The Clash. Jared werd door Pixies en The Velvet Underground beïnvloed. In 1999 verhuisden Jared en Matthew ook naar Nashville. Ze noemden de band naar hun opa Leon, die in januari 2014 is overleden.

In 2002 ging het viertal een maand in een kelder songs maken, Betty-Ann bracht hen eten, terwijl ze een ons marihuana rookten. Op 18 februari 2003 verscheen hun debuut EP 'Holy Roller Novocaine' bij RCA, met o.a. 'California Waiting' en 'Wasted Time'. Jared was zestien jaar en hij kon nog niet goed basgitaar spelen. In juli/augustus 2003 verscheen hun debuutalbum 'Youth & Young Manhood', met 'Molly's Chambers', 'Red Morning Light' en 'Happy Alone'. Het album was vooral in Engeland en Ierland een groot succes.

Op 1 november 2004 verscheen hun tweede album 'Aha Shake Heartbreak'. Australië lag aan hun voeten en ze toerden met U2, Bob Dylan en Pearl Jam. Op 30 maart 2007 verscheen 'Because Of the Times', met 'Knocked Up', 'Fans' en 'Arizona'. In 2008 verscheen 'Only By The Night', geproduceerd door Angelo Petraglia en Jacquire King. Met 'Crawl', 'Revelry', 'Sex on Fire' en 'Use Somebody'. De laatste twee songs stonden in diverse landen op nummer één. 'Use Somebody' won de Grammy Award voor Record of the Year, Beste Rock Prestatie door een zanggroep en Best Rock Song.

'Use Somebody' kreeg covers van de Engelse zangeres Pixie Lott, de Nederlandse zangeres Laura Jansen, de country-zangeres Maggie Rose, de elektronische muziekband Ultrabeat en het Belgische vrouwenkoor Scala & Kolacny Brothers. Op 15 oktober 2010 verscheen 'Come Around Sundown', met 'Radioactive', 'Pyro', 'No Money' en 'Back Down South'. Op 20 september 2013 verscheen hun zesde album 'Mechanical Bull', met 'Supersouker', 'Temple' en 'Wait for Me'. Hun zevende album wordt momenteel opgenomen in een 174 jaar oud huis in Nashville.


Zie ook: https://www.google.nl/sea...+Somebody&ie=utf-8&oe=utf-8&gw

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 juli 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 2 stemmen 48Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
3 juli 2015
Een van mijn favo songs. Vaak gecoverd, maar het origineel blijft top.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)