Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Bad Company - Feel Like Making Love

Bad Company is een Engelse hardrock superband, die in 1973 in Westminster is opgericht door de zanger Paul Bernard Rodgers, de drummer Simon Kirke, de gitarist Mick Ralphs en de bassist Boz Burrell.
Paul is geboren op 17 december 1949 in Middlesbrough. Paul trouwde in 1971 met Machiko Shimizu en zij kregen twee kinderen, Steve en Jasmine, die ook zingende muzikanten werden.

Juni 1974 verscheen het debuutalbum 'Bad Company', met de grote hit 'Do not Get Enough' en 'Do not Let Me Down'.

April 1975 verscheen het tweede album 'Straight Shooter', met 'Good Lovin 'Gone Bad' en de topsong 'Feel Like Making Love'.

Januari 1976 verscheen het derde album 'Run With The Pack', met het hoogst ontroerende 'Love Me Somebody' en 'Do Right to Your Woman'.

In april 1976 zou Bad Company op tournee met de band van de gitarist Paul Kossoff, Back Street Crawler, maar Paul overleed op 19 maart 1976 aan heroïne-gerelateerde hartproblemen. Hij werd 25 jaar. Kossoff zat samen met Paul Rodgers, Simon Kirke en de bassist Andy Frazer in de band Free.

Maart 1977 verscheen het vierde album 'Burnin 'Sky', opgenomen in Château d'Hérouville. Met 'Leaving You', 'Like Water' en 'Man Needs Woman'.

In 1979 verscheen 'Desolation Angels', vernoemd naar een roman van Jack Kerouac. Met 'Rock 'N' Roll Fantasy', 'Early in the Morning' en 'She brings Me Love'.
De muziekmanager Peter Grant verloor zijn interesse in de band, toen de drummer van Led Zeppelin, John Bonham, op 25 september 1980 overleed door ruim een liter wodka en verstikking in zijn braaksel. Hij werd 32 jaar.

Door Grant's afwezigheid was de band minder gehecht. In 1982 verscheen het album 'Rough Diamonds', met 'Electricland'. Hierna is de band zonder Paul doorgegaan, omdat Paul rust wilde. Hij werd vervangen door Brian Howe en in 1986 verscheen het album 'Fame and Fortune', in 1988 verscheen 'Dangerous Age', in 1990 verscheen 'Holy Water' en in 1992 verscheen 'Here Comes Trouble'.

Brian werd vervangen door Robert Hart en in 1995 verscheen 'Company of Strangers'. Op de begrafenis van Peter Grant, 4 december 1995, zagen de vier originele bandleden elkaar weer.

In 1996 zijn Paul en Machiko gescheiden.

Oktober 1996 verscheen het laatste album 'Stories Told & Untold'.
In 1998 maakte de originele Bad Company vier nieuwe nummers: 'Hey Hey', 'Tracking Down A Runaway', 'Is It Good' en 'Hammer of Love'. Deze nummers verschenen in maart 1999 op het compilatie album 'The Original Bad Company Anthology'.

Op 21 september 2006 overleed Boz Burrell aan een hartaanval in zijn huis in Spanje. Hij werd 60 jaar.

In 2007 is Paul hertrouwd met het voormalig model en Miss Canada, de inspanningsfysiologe en kunstenares Cynthia Kereluk.

Bad Company deed een eenmalig concert in een Hard Rock Hotel/Casino in Hollywood, waarbij Boz was vervangen door Lynn Sorensen. In 2009 en 2010 volgden korte tournees door Amerika, Engeland en Canada. Paul werd op 21 oktober 2011 een Canadees staatsburger en hij woont in Surrey, British Columbia, één van de prachtigste natuurgebieden op aarde.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=SEuKkcX1uKA

Schrijver: Joanan Rutgers, 9 juli 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

5.0 met 1 stemmen 44Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)