Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Mazzy Star - Flowers in December

Mazzy Star is een Amerikaanse, alternatieve rockband, gevormd in 1988 in Santa Monica, met de bevallige zangeres Hope Sandoval en haar vriend, de gitarist David Roback. Hun bekendste nummer is 'Fade Into You'. Ze hebben diepe wortels in de Californische Paisley Underground beweging van de vroege jaren tachtig. David en zijn broer Steven bepaalden de psychedelische revival band Rain Parade en David vormde in 1983 samen met zijn vriendin, de bassiste Kendra Louise Smith de band Clay Allison.

In 1987 werd Clay Allison omgedoopt tot Opal en verscheen het album 'Happy Nightmare Baby'. Hope Sandoval verving Kendra. Hope vormde samen met Sylvia Gomez het folkduo Going Home. Opal werd omgedoopt tot Mazzy Star en op 21 mei 1990 verscheen het debuutalbum 'She Hangs Brightly' bij Rough Trade Records, met naast de titelsong 'Give You My Lovin'', geschreven door Sylvia Gomez, 'Halah', 'Taste Of Blood' en 'Ghost Highway'. Op de albumcover staat een foto van het interieur van Hotel Tassel in Brussel, in Art Nouveau stijl gebouwd door baron Victor Horta. Het was een favoriet album van Kurt Cobain.

Hope Sandoval is geboren op 24 juni 1966 in Los Angeles. Ze zat op de Mark Keppel High School in Alhambra. Ze is erg verlegen en nerveus en ze communiceert zelden met haar publiek. David Roback is op 4 april 1958 geboren en hij zat op de Palisades High School in Los Angeles. Samen met zijn broer Steven vormde hij een band met de zangeres Susanna Hoffs, later de wereldberoemde zangeres van The Bangles.

Op 5 oktober 1993 verscheen het tweede album 'So Tonight That I Might See' bij Capital Records, met 'Fade Into You', 'Mary of Silence' en 'Into Dust'. Op 29 oktober 1996 verscheen het derde album 'Among My Swan', met het heerlijk melancholische 'Flowers in December', 'Take Everything' en 'All Your Sisters'. Bij 'Flowers in December' bestaat een hele mooie live-videoclip. Op 23 oktober 2001 verscheen het eerste solo-album van Hope, 'Bavarian Fruit Bread', met 'Suzanne', 'Clear Day' en 'Lose Me On the Way'. Op 28 september 2009 verscheen haar tweede solo-album 'Through the Devil Softly', samen met de Ierse muzikant Colm Ó Ciosóig van My Bloody Valentine en de bassist Alan Browne van de Ierse band Dirty Blue Gene. Met 'Lady Jessica and Sam', 'Trouble' en 'Blue Bird'.

De kwetsbare Hope woont wisselend in San Francisco en in Ierland. Hope zong mee op twee albums van The Jesus and Mary Chain, 'Stoned & Dethroned' en 'Munki'. Ze zong ook samen met The Chemical Brothers, Air en Death in Vegas. Ze schreef teksten voor het album 'Edge Of A Dream' van Bert Jansch. In 2012 tourden ze door Californië en Europa, met de toetsenist Suki Ewers, de drummer Keith Mitchell, Colm Ó Ciosóig, Paul Mitchell, de zoon van Keith, en de pedal steel gitarist Josh Yenne.

Op 24 september 2013 verscheen het vierde album 'Seasons of Your Day' bij hun eigen, onafhankelijke platenlabel Rhymes of an Hour. Het titelnummer bevat een bijdrage van het voormalige bandlid, de violist Will Glenn, die in 2001 aan kanker overleed. Hij werd 44 jaar. Met 'Common Burn', 'Lay Myself Down', 'Spoon' en 'Flying Low'. Op 19 april 2014 verschenen er twee nieuwe nummers, 'I'm Less Here' en 'Things', waarvan er wereldwijd slechts 3000 exemplaren verschenen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 16 juli 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 2 stemmen 51Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)