Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Chris de Burgh - The Leader Trilogy

Chris de Burgh is geboren als Christopher John Davison op 15 oktober 1948 in Venado Tuerto, Argentinië. Hij stamt af van de 13e-eeuwse edelman Hubert de Burgh, waar Shakespeare over schreef. Zijn vader was kolonel Charles Davison, een Engelse diplomaat, en zijn moeder was de secretaresse Maeve Emily de Burgh. Zijn opa Sir Eric de Burgh was een Engelse generaal en Chef van de Generale Staf in India tijdens de Tweede Wereldoorlog. Chris woonde in zijn jonge jaren in Nigeria, Zaïre en Malta. Uiteindelijk woonden ze in Bargy Castle, nabij Tomhaggard in Ierland. Dit kasteel werd in 1960 door de opa van Chris gekocht. Samen zijn ze er een hotel begonnen.

Het was een vervallen kasteel uit de twaalfde eeuw en de jonge troubadour Chris zong voor de gasten. Na zijn studie aan het Marlborough College in Wiltshire, Engeland, ging hij naar het Trinity College in Dublin, waar hij afstudeerde met een Master of Arts graad in Engels, Frans en geschiedenis. In 1975 verscheen zijn debuutalbum 'Far Beyond These Castle Walls'. In datzelfde jaar verscheen 'Spanish Train and Other Stories'. In 1977 verscheen 'At the End of a Perfect Day'.

In 1977 trouwde Chris met Diane en ze kregen twee zoons, Hubie en Michael, en een dochter, Rosanna. Ze wonen in Enniskerry. Chris gelooft zeker in Christus Jezus, maar hij heeft een diep wantrouwen jegens de georganiseerde religie. Hij gelooft in spirituele genezing, handoplegging/Reiki en de kracht van het gebed. In 1979 verscheen 'Crusader', met de spectaculaire titelsong en 'Carry On'. In 1982 verscheen 'The Getaway', met 'Borderline', over een gewetensbezwaarde, die niet zijn militaire dienstplicht wil doen en samen met zijn geliefde gaat vluchten. In 1984 verscheen 'Man on the Line', met 'The Head and the Heart', over een gebroken relatie, met Howard Jones op de piano.

In 1986 verscheen zijn beste album 'Into the Light', met 'Last Night', 'The Lady in Red', 'Say Goodbye To It All' en het meesterlijke The Leader Trilogy ('The Leader', 'The Vision' en 'What About Me?'), met een aangrijpende muziekvideo over Stonehenge en de hoogst satanische atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. In 1988 verscheen 'Flying Colours', met 'The Last Time I Cried' en 'Missing You'.

In 1994 had Chris een affaire met de 19-jarige, Ierse nanny Maresa Morgan, terwijl Diane in het ziekenhuis lag, omdat ze tijdens het paardrijden een ongeluk kreeg en een gebroken nek had. Maresa speelde daarna het zielige slachtoffer. In 1997 maakte Chris een lied voor Lady Diana, Princess of Wales, getiteld 'There is a New Star in the Heaven Up Tonight'. In 1999 verscheen 'Quiet Revolution', met 'Love of the Divine Heart' en 'The Same Sun'. Na de nieuwjaarsbrand in Volendam van 2000 op 2001 gaf hij daar een benefietconcert.

In 2002 verscheen 'Timing Is Everything', met 'Lebanese Night', een duet met de zangeres Elissar Zakaria (1972, Deir el Ahmar). In 2004 verscheen 'The Road to Freedom', met 'Rose of England'. In 2006 verscheen 'The Storyman', met 'Raging Storms', een duet met Kristyna Myles, 'The Mirror of the Soul' en 'My Father's Eyes', met Hani Hussein. In 2011 verkocht Chris veel bijzondere vintage-wijnen uit zijn wijnkelder voor een bedrag van 500.000 dollars. Op 26 september 2014 verscheen zijn twintigste album 'The Hands of Man'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 6 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.7 met 3 stemmen 106Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 augustus 2015
Wederom scherp gezien, eerbiedwaardige, oerwijze Gabriëla, en dan te bedenken, dat ik het schreef zonder dat ik op de hoogte was van het feit, dat 70 jaar geleden die rotbommen werden gedropt alsof het om een rechtvaardige vergeldingsactie ging. Pearl Harbor zat die Amerikanen nog flink dwars en ik vermoed dat dat de insteek was. Revanche in de overtreffende trap. Maar hoe koudbloedig en inhumaan! Die integere stem van Chris dekt bijna de traumatische lading. Het is inderdaad onbegrijpelijk, dat mensen tot zulke gigantische, monsterlijke, destructieve daden in staat zijn. Dit heeft niets met de opbouwende vernietigingskracht van Shiva te maken, maar komt rechtstreeks uit de onderbuik van de Satanische destructiekrachten. Domme mensen als instrumenten van satanische krachten. De term 'Noodzakelijk kwaad' werd gebruikt om de massamoord te sussen, maar het kwade is nooit noodzakelijk, behalve bij duivelaanbidders. Het is typerend, dat juist de eervolle, nederige, liefdevolle Japanners die twee rotbommen op hun dak kregen. Er zijn heel veel reïncarnatiemensen, die nog steeds niet tegen de warme tederheid van oprechte liefde kunnen! Dát is de ware oorzaak van aardse agressie en destructie!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
6 augustus 2015
Een zeer indrukwekkende video breng je onder onze aandacht in een mooie en bijzondere beschouwing om de grootste en meest tragische door de mens bewust veroorzaakte catastrofe te herdenken. Van die momenten in de geschiedenis waar je verstand van stil staat.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)