Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Silbermond - Ja

Silbermond is een Duitse rockband uit Bautzen, Saksen. De bandleden zijn de zangeres Stefanie Kloss, de drummer Andreas Nowak, de bassist Johannes Stolle en de gitarist Thomas Stolle. Ze ontmoetten elkaar in 1998 tijdens hun deelname aan het muziekproject Ten Sing, een christelijk jeugdprogramma van YWCA en YMCA, met creatieve podiumkunsten voor tieners.

In 2000 vormen ze de band JAST (de samengevoegde beginletters van de bandleden) en in 2001 noemen ze zichzelf Silbermond. Ze maken nummers in de Duitse taal. Stefanie Kloss is geboren op 31 oktober 1984 in Bautzen. Haar ouders zijn Herbert en Monica Bol en haar vier jaar oudere zus is Janet. Ze zat op het Melanchthon-Gymnasium.

In januari 2004 speelden ze in het voorprogramma van de zangeres/filmactrice Jeanette Biedermann (1980, Berlijn). Hun debuutsingle was 'Mach dir selbst' en op 12 juli 2004 verscheen hun debuutalbum 'Verschwende Deine Zeit' bij Sony Music Duitsland, met 'Durch die Nacht', 'Du & Ich', 'Symphonie' en 'Immer am Limit'. De producenten waren Ingo Politz en Bernd Wendlandt. Het album was dubbel platina in Duitsland en Oostenrijk. Eind 2004 gingen ze op tournee en in april 2005 verscheen hun eerste concert-DVD 'Lebe!', die de gouden status behaalde.

Op 2 juli 2005 traden ze op bij het benefietconcert Live 8 in Berlijn, voor de bestrijding van de armoede in de wereld, met name in Afrika. Ze speelden na de Amerikaanse punk/rock band Green Day en voor Chris De Burgh. Op 21 april 2006 verscheen hun tweede album 'Laut Gedacht', met 'Meer sein', 'Das Ende vom Kreis', 'Unendlich', 'Das Beste', 'Unerkannt' en 'Nein danke'. Het album stond in Duitsland en Oostenrijk op nummer één. 'Unendlich' werd een top-10 hit en 'Das Beste' bereikte de eerste plaats.

De Premium/Maxi-CD verscheen, met vijf nummers en o.a. een samenwerking met het Deutsches Filmorchester Babelsberg in Potsdam, onder leiding van de doorleefde dirigent Scott Lawton (1960, New Castle). Op 7 juli 2007 trad Silbermond in Hamburg op voor Live Earth, voor het verhogen van milieubewustzijn. Neem alleen al de vervuiling door plastic afval. De oceanen zijn bezaait met plastic rommel en de microdeeltjes komen in de vissen terecht en zodoende in de mensen. Zo vergiftigen en verstikken we de aarde, de dieren en onszelf. Datzelfde geldt voor luchtvervuiling (roet) via het verbranden van fossiele brandstoffen door fabrieken, auto's en scooters. Hoogst merkwaardig dat de gewetenloze, gemakzuchtige massa gewoon met vervuilen doorgaat! Live Earth is opgericht door Al Gore en Kevin Wall.

De klassieke crossover sopraan Sarah Brightman coverde het nummer 'Symphony' tot een Engelse versie. Op 20 maart 2009 verscheen het derde album 'Nichts passiert', met naast de titelsong 'Irgendwas bleibt', een nummer één hit, 'Krieger des Lichts', 'Keine Angst', 'Nichts mehr', 'Nach Haus', 'Bist du dabei' en 'Sehn wir uns wieder', een duet met Xavier Naidoo. Het album stond op één in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Op 3 februari 2012 verscheen de single 'Himmel auf' en op 23 maart 2012 verscheen het vierde album 'Himmel auf', met 'Für dich mein Herz schlägt', 'Wofür', 'Weisse Fahnen', 'Das Gute gewinnt' en 'Ja', wat op 19 oktober 2012 als single verscheen. Het is prachtig om een vrouw te hebben, die zoveel van je houdt. De video neemt je mee op looptocht. Mooie vrouw, mooie tekst, mooie video. In november 2014 verscheen hun compilatie-album 'Alles auf Anfang 2014 - 2004'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 3 stemmen 63Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)