Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Francesca Battistelli - He Knows My Name

Francesca Battistelli is geboren op 18 mei 1985 in New York City. Haar ouders zijn betrokken bij het muziektheater, vooral het musical-theater. Op haar zesde zag ze de voorstelling van de musical 'The Secret Garden' op Broadway, gebaseerd op een roman van Frances Hodgson Burnett. Daarna wilde ze artieste/toneelspeelster worden, al wilde ze ook graag een prima ballerina in het New York City Ballet worden. Ze wilde graag Mary Lennox uit 'The Secret Garden' spelen. Ze danste tien jaar heel serieus.

Haar moeder speelde Anna in de musical 'The King and I', met als tegenspeler Yul Brenner. Op haar veertiende speelde Francesca in 'Ben Hur: The Musical'. Ze kan niet fluiten. In 2004 verscheen haar debuutalbum 'Just a Breath', met 'Uncertain', 'Ivan's Song' en 'Beautiful'. Op 22 juli 2008 verscheen haar album 'My Paper Heart', met als eerste single 'I'm Letting Go' en daarna volgde 'Free to Be Me', die op nummer één stond. Het nummer ontstond, toen ze met de achterkant van haar auto tegen de voorkant van de auto van een advocaat botste. Voor dit nummer kreeg ze haar eerste Grammy Award nominatie voor Best Gospel optreden 2009. De derde single was 'It's Your Life', wat in de film 'Soul Surfer' is verschenen, met in de hoofdrol Anna Sophia Robb. 'My Paper Heart' is geproduceerd door de Dove Award-winnaar/producer Ian Eskelin, zanger van de christelijke rockband All Star United.

Francesca trad op met de christelijke band Big Daddy Weave, met de zanger Mike Weaver, ex-aanbiddingsleider van een kerk in Pensacola. Ze was present op vele, christelijke muziekfestivals, zoals Spirit West Coast en Alive Fest in Californië. In het najaar van 2008 tourde ze met Aaron Shust en de band New Song. Ze zong o.a. samen met de christelijke hip-hop zanger Toby Mac, de Canadese band Hawk Nelson en Brandon Heath. Dit was tijdens de Winter Jam 2009 tournee, de grootste, jaarlijkse, christelijke muziektournee in Amerika.

Op 27 augustus 2009 trouwde Francesca met de percussionist Matthew Goodwin en zij kregen een zoon en een dochter. Haar muziek is een mix van jazz, rock, gospel en R & B. In 2011 deed ze weer mee met de Winter Jam tournee en op 1 maart 2011 verscheen haar album 'Hundred More Years', met 'Angel By Your Side', 'Emily (It's Love)', een duet met Dave Barnes, en 'Don't Miss It'. Op 16 oktober 2012 verscheen 'Christmas', met 'Marshmallow World', 'O come, O come, Emmanuel' en 'Go Tell It on the Mountain'.

Op 22 april 2014 verscheen haar tot nu toe laatste album 'If We're Honest', met 'Write Your Story', 'He Knows My Name', 'Find Rest' en 'We Are the Kingdom'. De lange versie van 'He Knows My Name' (12.28 minuten) wordt in de muziekvideo grotendeels ingevuld door zeer persoonlijke, eerlijke en kwetsbare levenservaringen van vrij jonge vrouwen. De combinatie maakt het werkelijk tot een hoogst indrukwekkend, ontroerend en muzikaal artistiek geheel.

Schrijver: Joanan Rutgers, 20 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 1 stemmen 35Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)