Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Nickelback - How You Remind Me

Nickelback is een Canadese rockband, opgericht in 1995 in Hanna, Alberta. De band bestaat uit de zanger/gitarist Chad Kroeger, de gitarist/toetsenist/achtergrondzanger Ryan Peake, de bassist Mike Kroeger en de drummer Daniel Adair. Chad Robert Kroeger is geboren op 15 november 1974 in Hanna. Begin jaren negentig begonnen ze als de coverband The Village Idiots. Ze speelden o.a. Led Zeppelin en Metallica.

Chad kreeg 4000 dollars van zijn stiefvader, waarmee ze hun debuut-EP 'Hesher' opnamen, opgenomen in Vancouver en in maart 1996 verschenen. Met 'Why?', 'Fly' en 'For me'. Mike werkte bij Starbucks en hij zei vaak 'Hier is uw nikkel terug!', waar de bandnaam vandaan komt. Op 1 mei 1996 verscheen hun debuutalbum 'Curb', met grunge-muziek. 'Fly' was de enige single. In 1997 verliet Brandon Kroeger de band en in de zomer van 1998 kwam de drummer Ryan Vikedal bij de band. In 1999 tekenden ze een contract bij EMI en Roadrunner Records. Hun tweede album was 'The State', met 'Leader of Men', 'Breathe' en 'Hold Out Your Hand'.

In 2001 verscheen 'Silver Side Up', met de wereldwijde tophit 'How You Remind Me', 'Never Again' en 'Too Bad'. 'How You Remind Me' gaat over Chad's oude vriendin Jodi, met wie hij een disfunctionele relatie had. In de video wordt Jodi gespeeld door het model Annie Henley. In het begin wordt een een man, gespeeld door Chad, door zijn vriendin verlaten en achtervolgt zij hem in zijn geheugen. Hij ziet haar overal opduiken. Dan verschijnt ze echt en vraagt ze om vergeving. Hij duwt haar weg en zij wordt verlaten met een gebroken hart en geplaagd door herinneringen. De rollen zijn omgedraaid.

In 2003 verscheen 'The Long Road', geproduceerd door Joey Moi, een oud-klasgenoot van de bandleden. Met 'Someday', 'Feelin 'Way Too Damn Good', 'Because of You' en 'Figured You Out'. In 2005 verliet Ryan Vikedal de band en de drummer Daniel Adair kwam bij de band. Daniel bruist van inspirerende creativiteit. In 2005 verscheen 'All the Right Reasons', met 'Photograph', 'Savin 'Me', 'Far Away' en 'If Everyone Cared'. In 2006 speelden ze in Sturgis voor ruim 35000 mensen. Chad werd in Surrey gearresteerd voor rijden onder invloed. De band won een American Music Award voor beste pop/rock album. In 2008 verscheen 'Dark Horse', met 'Gotta Be Somebody', 'I'd Come for You', 'Never Gonna Be Alone' en 'This Afternoon', met een zeer komische videoclip. In 2011 verscheen 'Here and Now', met 'Bottoms Up', 'Lullaby' en 'Trying Not to Love You'.

Op 1 juli 2012 kreeg Chad een relatie met de Canadese zangeres Avril Ramona Lavigne (1984, Belleville). Avril was getrouwd met Deryck Whibley, de zanger van de punkrockband Sun 41. Ze had ook een relatie met het model Brody Jenner. Beiden lieten het woord 'fuck' op hun ribbenkast tatoeëren. Dat is Avril's lievelingswoord. In augustus 2012 verloofden Chad en Avril en op 1 juli 2013 zijn ze getrouwd in het middeleeuwse kasteel van La Napoule in Zuid-Frankrijk. Hun huwelijksreis ging naar Portofino. Op 14 november 2014 verscheen 'No Fixed Address', met 'Million Miles an Hour', 'Edge of a Revolution', 'What Are You Waiting For?' en 'She Keeps Me Up'.

In april 2015 kreeg Avril de ziekte van Lyme en Chad kreeg een cyste op zijn strottenhoofd, waardoor de tournee is geannuleerd. Chad is een genie, want hij weet precies wat de mensen willen en hoe ver hij kan gaan. Toch kreeg de band kritiek op het overmatig gebruik van thema's als strippers, geslacht, prostituées, drugs, seks en drank.

Schrijver: Joanan Rutgers, 2 september 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 2 stemmen 48Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)