Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Shakespears Sister - Run Silent

Shakespears Sister is een pop-rock act, in 1988 gevormd door de singer/songwriter Siobhán Fahey. In 1989 werd het een duo met de Amerikaanse muzikante Marcella Detroit. Máire Siobhán Deirdre Fahey is geboren op 10 september 1958 in Dublin. Haar ouders Helen en Joseph Fahey kwamen uit County Tipperary. Zij is de oudste van drie kinderen. Ze woonde twee jaar in Dublin en daarna in Yorkshire, Engeland, waar haar vader als soldaat in het Engelse leger werd geplaatst. Daarna woonden ze in Duitsland en daarna weer in Engeland, waarbij Siobhán naar een kloosterschool in Edinburgh ging. Ze zat ook op scholen in Stroud, Gloucester en Kent.

Op haar veertiende verhuisde Siobhán naar Harpenden en op haar zestiende woonde ze in Londen en zat ze in de punkscene van de late jaren zeventig. Bij een cursus in de mode-journalistiek ontmoette ze Sarah Dallin en Keren Woodward, met wie ze Bananarama vormde, maar ze was het niet eens met de muzikale richting. Met Shakespears Sister vertoont Siobhán een donkere en meer verfijnde kant. Van 1987 tot 1996 was ze met Dave Stewart getrouwd. In 1987 werd hun zoon Sam geboren en in 1991 Django James. Daarvoor had ze een relatie met Jim Reilly, de ex-drummer van de punk rockband Stiff Little Fingers, en met de ex-zanger van The Bluebells, Bobby Bluebell.

Marcella Detroit is geboren als Marcella Levy op 21 juni 1952 in Detroit. Ze was de achtergrondzangeres van Eric Clapton. 'Wonderful Tonight' en 'Lay Down Sally' schreef ze samen met Eric. Met Alice Cooper zong ze het duet 'Millie en Billie', met Robin Gibb het duet 'Help me!' en met Jimmy Ruffin het duet 'Where Do I Go'. Marcella is getrouwd met Lance Aston en in 1991 werd hun zoon Maxwell geboren.

Op 21 augustus 1989 verscheen het debuutalbum van Shakespears Sister 'Sacred Heart', met 'Heroine', 'Run Silent', 'Dirty Mind', 'You're History', 'Break My Heart (You Really)' en 'Could You Be Loved', een cover van Bob Marley. De artistieke videoclip bij 'Run Silent' vertoont duidelijke preraphaëlitische beelden. Op 18 februari 1992 verscheen 'Hormonally Yours', met 'Goodbye Cruel World', 'I Do not Care', 'Stay', 'My 16th Apology' en 'Let Me entertain You'. In 1993 zijn Siobhán en Marcella door de oplopende spanningen uit elkaar gegaan. Siobhán ging naar een psychiatrisch ziekenhuis, omdat ze aan een zware depressie leed.

In 1996 zette Siobhán in haar eentje Shakespears Sister door, eerst verscheen haar single 'I Can Drive', wat op 18 april 2005 verscheen op het derde album van Shakespears Sister '#3', met 'Do I Scare You?', 'Gow' en 'Excuse Me John'. Op 16 november 2009 verscheen 'Songs from the Red Room', met 'Bad Blood', 'It's a Trip', 'You are Alone', 'Bitter Pill', 'A Loaded Gun' en 'Cold'. Op 12 december 2011 verscheen het vijfde album 'Cosmic Dancer', met 'Dancing Barefoot', een cover van Patti Smith, opgedragen aan o.a. Jeanne Hibuterne, de minnares van Amedeo Modigliani. En met 'Someone Else's Girl', 'Wish You Were Here', 'Wings' en 'My World Is Empty Without You'. In januari 2012 verscheen het verzamelalbum 'Rarities', wat hoogstwaarschijnlijk het laatste album is, ook met 'Venus' van Shocking Blue en later van Bananarama.

Schrijver: Joanan Rutgers, 2 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 2 stemmen 33Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)