Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Lynch Mob - Dream Until Tomorrow

Lynch Mob is een Amerikaanse hardrock band, die is opgericht in 1989 uit de overgebleven leden van de metalband Dokken. De zanger is Oni Logan, geboren als Leonardo Gustavo Gimenez in Buenos Aires. Hij is opgegroeid in New York, Connecticut en Florida. De gitarist George Lynch is geboren op 28 september 1954 in Spokane en opgegroeid in Auburn. Hij is altijd een vast bandlid gebleven. De drummer Mick Brown is geboren op 8 september 1956 in Los Angeles. Op zijn achtste kreeg hij drumles van Mickey Hart, die later de drummer van The Grateful Dead werd. De basgitarist was Anthony Esposito.

In 1990 verscheen het debuutalbum 'Wicked Sensation', met naast de titelsong 'All What I Want', 'Rain', 'Through These Eyes', 'For A Million Years' en 'Street Fightin 'Man'. Kort na de tournee werd Oni ontslagen vanwege zijn wilde levensstijl, wat zijn prestatievermogen negatief beïnvloedde.

Op 28 april 1992 verscheen het tweede album 'Lynch Mob', met Robert Mason als zanger. Robert is geboren op 6 augustus 1964 in New York. Met 'Jungle of Love', 'Dream Until Tomorrow' (de video met mooie vrouwen is het leukste erbij), 'Cold is the Heart', 'Tie Your Mother Down' van Queen, 'I Want It' en 'The Secret'. In 1995 ging de band uit elkaar. In 1998 kwamen ze weer bij elkaar, met Oni Logan als zanger. De EP 'Syzygy' verscheen, met drie nummers. Tijdens de tournee was John West de zanger.

In 1999 verscheen het derde album 'Smoke This', met Kirk Harper als de zanger, Gabe Rosales als de basgitarist en Clancy McCarthy als de drummer. Met 'Hollow', 'Get It Together' en 'When I Rise'. De fans en critici waren erg teleurgesteld. Op 29 april 2003 verscheen het vierde album 'REvolution', met Robert Mason opnieuw als zanger, Anthony Esposito opnieuw als basgitarist en Michael Frowein als drummer. Met 'Relax', 'When Darkness Calls' en 'Paris Is Burning'. De muziek was zwaarder en sneller. Voor de tournee werd Frowein vervangen door Chas Stumbo.

Op 13 oktober 2009 verscheen 'Smoke and Mirrors', met Oni Logan als zanger, Marco Mendoza als basgitarist en Scot Coogan als drummer. Met 'Bird of Luck', 'Time Keepers', 'Revolution Hero' en 'We Will Remain'. In 2010 werd Brian Ticky de drummer en James Lomenzo de bassist. Lomenzo werd al gauw vervangen door Robbie Crane. In 2014 verscheen 'Sun Red Sun', met 'Believers of the Day', 'Erotika', 'Play the Game', 'Subliminal Dream' en 'World of Chance (Remastered)'. Op 21 augustus 2015 verscheen het achtste album 'Rebel', met 'Automatic Fix', 'Testify', 'Sanctuary' en 'Dirty Money'. De huidige leden zijn Oni Logan, George Lynch, de drummer Jimmy D'Anda en de bassist Sean McNabb.

Schrijver: Joanan Rutgers, 13 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 4 stemmen 512Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)