Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Alizée Jacotey - Mademoiselle Juliette

Alizée Jacotey is geboren op 21 augustus 1984 in Ajaccio op Corsica, waar ze ook is opgegroeid. Op haar vierde was ze al een bedreven danseres. Vanaf haar vijfde tot haar vijftiende volgde ze een dansopleiding aan de Ajaccio Ecole de Danse Monique Mufraggi dansschool. Op haar elfde won ze een kleurwedstrijd en werd er een vliegtuig naar haar vernoemd. Ze won ook een reis naar de Malediven. Op haar vijftiende zong ze 'Ma prière' in een tv-show en ze won. Haar naam 'Alizée' betekent 'passaatwind', zo gekozen omdat haar ouders fanatieke windsurfers waren. Haar bijnaam is Lili. Ze nam ook zang- en acteerlessen.

Alizée's bekendste hit is 'Moi...Lolita' uit 2000. In 1999 werd ze ontdekt door de zangeres/actrice/schrijfster Mylène Farmer en de componist Laurent Boutonnat. Dat was in de talentenjacht 'Graines de Star'. Op 21 november 2000 verscheen haar debuutalbum 'Gourmandises' bij Universal Music Group, met 'Moi...Lolita', 'L'Alizé', 'Parler tout bas', 'Lui ou Toi', 'Abracadabra' en 'Mon Maquis'. Op 30 april 2001 gaf zij een live-optreden op het Museumplein in Amsterdam.

Op 30 april 2003 verscheen Alizée's tweede album 'Mes courants électriques', met 'J'en ai marre!', 'A contre-courant', 'C'est trop tard', 'Tempête', 'Youpidou' en 'Coeur déjà pris'. Het was de laatste keer dat ze met Farmer en Boutonnat samenwerkte. Op 26 augustus 2003 begon ze een tournee in L'Olympia in Parijs. Ze had o.a. optredens in Lyon, Rouen, Lille, Grenoble en Dijon. Op 6 november 2003 trouwde ze in Las Vegas met de Franse zanger Jérémy Chatelain. Op 18 oktober 2004 verscheen haar live-album 'Alizée En Concert', plus een DVD. Op 28 april 2005 werd hun dochter Annily geboren.

Op 3 december 2007 verscheen haar derde studio-album 'Psychédélices' bij RCA Records, met naast de titelsong 'Mademoiselle Juliette', een pittige song met een heerlijk decadente video, 'Fifty Sixty', 'Par les paupières', 'Lilly Town' en 'Idéaliser'. 'Fifty Sixty' is geïnspireerd door het levensverhaal van Edie Sedgwick. Op 29 maart 2010 verscheen 'Une enfant du siècle', geheel geïnspireerd door het leven van actrice/fotomodel/erfgename Edith Minturn Sedgwick, één van Andy Warhol's supersterren, die op haar 28-ste overleed door een overdosis barbituraten. Met 'Eden, Eden', 'Limelight', 'Factory Girl', 'Une fille difficile' en 'Les Collines (Never Leave You)'. Begin 2012 zijn Jérémy en Alizée gescheiden.

Op 25 maart 2013 verscheen '5', geproduceerd door Alexandre Azaria en met medewerking van o.a. Thomas Boulard en de rockband BB Brunes. Met 'A Cause De L'Automne', 'Je Veux Bien', 'La Guerre en dentelles', 'Si Tu Es Un Homme' en 'Happy End'. In de herfst van 2013 ontmoette ze haar huidige vriend Grégoire Lyonnet, met wie ze op 23 november 2013 won in de tv-show 'Danse avec les Stars'. Voor haar lied 'J'ai pas vingt ans' heeft ze ook een topless video gemaakt, maar die wilde MTV niet uitzenden. Ze heeft stripachtige tatoeages, o.a. een Sneeuwwitje met een M16 geweer op haar rechteronderarm en een elf op haar bovenrug.

Op 23 juni 2014 verscheen haar zesde album 'Blonde', met medewerking van Zazie en Pascal Obispo. Met naast de titelsong 'L'amour renfort', 'Bi', 'Tweet', 'Charles est stone', 'Mylène Farmer' en 'Plus de bye-bye'. 'Blonde' is een pittig lied met een vitale, grappige muziekvideo en zeker even de moeite waard om te beluisteren en te zien.

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 november 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 2 stemmen 128Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)