Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Shy'm - Prendre L'Air

Tamara Marthe is geboren op 28 november 1985 in Trappes, een voorstad van Parijs. Ze heeft een Franse moeder en een Frans-Caribische vader uit Martinique. Haar familie deed veel aan muziek en creatieve kunsten. Ze was fan van de Red Hot Chili Peppers met de zanger Anthony Kiedis en van Beyonce. Ze groeide op met de klanken van de Zouk-muziekstijl, een snel carnavalsritme uit Guadeloupe en Martinique, en R & B. Ze was al jong geïnteresseerd in dansen en zingen. Tijdens haar danslessen kreeg ze de bijnaam 'Spicy Tam', omdat ze zoveel moeite deed.

Op haar zeventiende behaalde ze een academisch baccalaureaat. Ondertussen had ze demo-opnames gemaakt. Ze verhuisde naar Parijs en ze stuurde de demo's naar platenmaatschappijen. In die tijd werd ze door de Libanees-Canadese rapper K. Maro ontdekt, oftewel Cyril Kamar (1980, Beiroet). Ze koos de artiestennaam Shy'm, wat is afgeleid van 'verlegen' en 'Martinique'. Ze zegt dat ze verlegen is, maar wel veel minder dan vroeger, toen alleen al het idee om op een podium te moeten staan haar verlamde van schrik. Maar door haar passie voor muziek en zang heeft ze haar verlegenheid overwonnen en ze heeft nu plezier tijdens het optreden voor een groot publiek. Samen met K. Maro zong ze het nummer 'Histoire de luv' voor zijn album.

Op 30 oktober 2006 verscheen Tamara's debuutalbum 'Mes Fantaisies', geschreven, gecomponeerd en geproduceerd door K. Maro. Met naast de titelsong 'Femme de couleur', 'Le blues de toi', 'Rêves d'enfants', 'Victoire' en 'Tu comprendras'. Ze zingt over terugkerende liefde en het succes van gemengde huwelijken. De stijl is R & B, pop, soul en hip hop. In 2007 deed ze een gastoptreden in de spelshow 'Fort Boyard'. Op 26 september 2008 verscheen haar tweede album 'Reflets', waarin meer met elektronische muziek is geëxperimenteerd. Met 'Garde tout', 'Pas pour moi', 'Si tu Savais' en 'On n'a pas tout notre temps'. Het is geproduceerd door K. Maro en Louis Côte.

Op 11 juni 2010 verscheen haar derde album 'Prendre L'Air', opnieuw geproduceerd door K. Maro. Met naast de titelsong 'Je suis moi', 'Je sais', 'Tourne' en 'En apesanteur'. Bij de titelsong is een wonderschone videoclip gemaakt. De muziekstijl is vooral synthpop. Op 19 november 2011 won ze samen met de professionele danser Maxime Dereymez het tweede seizoen van 'Danse avec les stars'. In 2012 werd ze lid van het liefdadigheidsensemble Les Enfoirés. Op 25 juni 2012 verscheen haar vierde album 'Caméléon' in de stijlen pop, electro en dupstep. Met naast de titelsong 'Et alors!', 'Et si', 'On se fout de nous', met een superbe videoclip, 'Comme un oiseau' en 'Elle'.

Tamara speelde in vier afleveringen van de tv-serie 'La chanson de l'année' en in de tv-film 'Samedi soir on chante Goldman'. Op 24 november 2014 verscheen haar vijfde album 'Solitaire', met 'La malice', met een heel bijzondere clip, 'Les chaussures en plastique', 'Silhouettes', 'Comment tu vas?' en 'Inverser les rôles'. Ze heeft momenteel een relatie met de tennisser Benoît Paire (1989, Avignon). Ze verlangt naar veel kinderen met hem.

Schrijver: Joanan Rutgers, 4 december 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 4 stemmen 78Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)