Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Geloofwaardigheid is bijna WEG

Zo zoetjesaan is de geloofwaardigheid van de regering ver, heel ver te zoeken: fouten die gemaakt worden, papieren die verdwijnen, geld dat op mysterieuze wijze verdwijnt, kortom alles wordt bedekt met de JAS VAN ONSCHENDBAARHEID.
Om gezichtsverlies te voorkomen hebben de twee hoofdpersonen Teeven en Opstelten de wijk al genomen wat hun positie betreft, maar zitten nog volop in het regeer-gebeuren.

Dan komt ineens Van Miltenburg op de proppen met een verhaal over een briefje dat ineens verdwenen is. Toch heb ik Harry Potter nooit gezien daar in dat gebouw. Hoe kan het nou, dat je in het BURGERLIJKE LEVEN ALLES maar dan ook ALLES moet kunnen verantwoorden en dat ze daar in Den Haag s pas aan de tand gevoeld worden als er "gelekt" wordt?

Als er een klokkenluider naar voren stapt en KLIKT dat er iets meer dan "slechts" een paar ton in het spel is, als blijkt dat er meer dan VIER MILJOEN gulden mee gepaard is gegaan, dan begrijp ik het allemaal niet meer.

Niet zo gek denk ik, maar opnieuw moeten er debatten worden gevoerd, over de misstanden van die personen die dus wel degelijk een scheve schaats hebben gereden, terwijl het zo veel beter zou zijn als ze sowieso eens zouden zorgen dat alle LOPENDE zaken naar behoren werden afgewikkeld.

Maar neen, ze lopen allemaal nog vrij rond, ze buigen het hoofd niet, ze maken geen excuses en erger nog ZE BLIJVEN LACHEN alsof er niks aan de hand is.
En omdat ik er verder geen woorden voor heb, wilde ik het hier - boos en wel - maar bij laten!

Schrijver: An Terlouw, 11 december 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 2 stemmen 99Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
16 december 2015
Tsja, dierbare An, ik denk dat we een apart kamertje of celletje in ons hoofd moeten reserveren voor de 'dubbeldunk' van onze volkverlakkers eeh nee volksvertegenwoordigers, om de rare kronkels te verzoenen met het reguliere systeem van gezond verstand, anders worren we géééék, helemaal géééééék. Die jas van onschendbaarheid is een mooie vondst. Ik wou dat ik die soms 's kon aantrekken als ik weer met de overheid in de clinch lig. Maar ik ben alleen maar een lastige vlieg in hun ogen en zoem rond hun hoofd. Het is wel belangrijk om te zorgen dat je zelf niet murw en cynisch wordt. Maar dat zal bij jou niet gebeuren...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)