Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Velvet Revolver - Fall to Pieces

Velvet Revolver was een Amerikaanse hardrock supergroep, bestaande uit Saul Hudson (Slash), Michael Andrew (Duff) McKagan, Dave Kushner, Matt Sorum en de zanger Richard Scott Weiland, die op 3 december 2015 in Bloomington overleed. Weiland is 48 jaar geworden. Hij was manisch-depressief en verslaafd aan crack cocaïne en heroïne. Hij overleed door een overdosis cocaïne, ethanol en Methylenedioxyamphetamine. In de tourbus, waarin hij overleed, werden ook Xanax, buprenorfine, Ziprasidone, Viagra en slaappillen gevonden. Zijn ex-vrouw Mary Forsberg vindt, dat hij een slechte vader voor hun kinderen was en dat zij en haar kinderen vooral kapot zijn van zijn zelfverkozen einde.

Scott Weiland was eerder de zanger van Stone Temple Pilots, tot zijn ontslag in 2012. Daarna was hij nog de zanger van The Wildabouts. Van 1994 tot 2000 was hij getrouwd met Janina Castenada, van 2000 tot 2007 met het model Mary Forsberg, met wie hij twee kinderen kreeg, Noah en Lucy. Hij had een korte relatie met de actrice Paz de la Huerta en van 2013 tot zijn overlijden was hij met de fotografe Jamie Wachtel getrouwd. Begin 2007 overleed zijn jongere broer Michael aan cardiomyopathie. 'For a Brother' en 'Pills, Demons & Etc' zijn voor Michael geschreven. Scott is begraven in Hollywood Forever Cemetery. De vrouw van Dave Kushner, Chris, schreef op haar Instagram-pagina, dat Scott een goede man was en dat je niet alles moet geloven, wat er over hem geschreven is.

In 1996/1997 verlieten Slash, McKagan en Sorum Guns N' Roses, na onenigheid met Axl Rose. Velvet Revolver werd gevormd en Scott Weiland won de auditie voor zanger van de band, hoewel hij eerst als een slechte imitatie van de zanger Paul Rodgers van Bad Company werd beschouwd. McKagan was via de sportschool bevriend met hem geraakt. In 2003 verscheen de debuutsingle 'Set Me Free' en de cover 'Money' van Pink Floyd. Scott werd op de parkeerplaats voor zijn studio gearresteerd voor drugsbezit, waarna hij in de gevangenis zat. Daarna schreef o.a. het lied 'Fall to Pieces'.

Op 8 juni 2004 verscheen het debuutalbum 'Contraband' bij RCA Records. Op de cover van het album staat een silhouet van de actrice Rena Riffel. Met o.a. 'Fall to Pieces', 'Set Me Free', 'Slither', 'Dirty Little Thing', 'Sucker Train Blues', 'Big Machine', 'You Got No Right', 'Loving the Alien' en 'Superhuman'. Ook geproduceerd door Josh Abraham en Nick Raskulinecz. Ze wonnen de Kerrang! Award voor Beste Internationale Nieuwkomer in 2004 en de Best Hard Rock Optreden Grammy Award voor 'Slither'. Ze gingen op tournee in Amerika, Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en Japan. Op Kushner na begonnen alle bandleden weer alcohol en drugs te gebruiken.

Op 3 juli 2007 verscheen het tweede en laatste album 'Libertad', met Brendan O'Brien als de producent. Scott Weiland schreef het, terwijl hij clean was. Met o.a. 'Gravedancer/Don't Drop That Dime', 'Mary Mary', 'The Last Fight', 'She Builds Quick Machines', 'American Man', 'Just Sixteen', 'Can't Get It Out of My Head', 'Gas and a Dollar Laugh' en 'Messages'. Ze gingen samen met de rockband Alice in Chains op tournee. Op 21 november 2007 werd Scott gearresteerd, omdat hij reed onder invloed van drugs en een autocrash veroorzaakte. Zijn borggeld was 40.000 dollars. In april 2008 verliet Scott Velvet Revolver en ging hij terug naar Stone Temple Pilots. Er was nog een eenmalige reünieshow met hem, tijdens een benefietconcert voor de familie van de muzikant wijlen John O'Brien.

Schrijver: Joanan Rutgers, 20 december 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 4 stemmen 78Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)