Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Andy Gibb - Waiting For You

Andrew Roy (Andy) Gibb is geboren op 5 maart 1958 in Manchester. Hij was de jongste van vijf kinderen van Hugh Gibb, een Engelse drummer en bandleider, en Barbara Pas. Zijn zus was Lesley en zijn broers Barry en de twee-eiige tweeling Robin en Maurice. Na een half jaar verhuisde hij naar Queensland, Australië. Hij woonde ook in Brisbane en Sydney en in januari 1967 ging hij naar Engeland terug, terwijl zijn drie broers bekend werden als de Bee Gees. In zijn jeugd ging hij niet naar school, maar sliep hij de hele dag bij zijn twee paarden. Hij was als jongen brutaal en hij had een hart van goud. Op zijn elfde probeerde hij via een volwassene bier te kopen.

Op zijn dertiende verliet hij school en met een akoestische gitaar, van Barry gekregen, speelde hij in toeristische clubs op Ibiza, waar zijn ouders destijds woonden en later op het Isle of Man. In juni 1974 vormde hij zijn band Melody Fayre, die door zijn moeder geleid werd. Met de gitarist John Alderson en de drummer John Stringer. Op aandringen van Barry ging de band naar Australië voor betere kansen. Andy zong 'To a Girl' in The Ernie Sigley Show. Hij kreeg geld van zijn broers en hij verdween een tijd, waardoor zijn bandleden naar Engeland terug keerden.

Andy werd de zanger van de band Zenta, met de gitarist Rick Alford, de bassist Paddy Lelliot, de zanger Glen Greenhalgh en de drummer Trevor Norton. In november 1975 verscheen Andy's debuutsingle 'Words & Music', geproduceerd door Col Joye. Andy verhuisde naar Miami Beach. In september 1977 verscheen zijn debuutalbum 'Flowing Rivers' bij RSO Records van Robert Stigwood. Met 'I Just Want to Be Your Everything', op nummer één in Amerika en Australië, 'Words & Music', 'Too Many Looks in Your Eyes', 'Love Is Thicker Than Water', 'Come Home for the Winter' en 'Let It Be Me'. Barry zong op twee nummers mee en de gitarist van The Eagles Joe Walsh speelde op twee songs mee.

In 1976 trouwde Andy met Kim Reeder. Op 25 januari 1978 werd de dochter van Kim en Andy geboren, Peta Jaye. Kim en Andy waren toen al gescheiden. In april 1978 verscheen het album 'Shadow Dancing', met naast de titelsong o.a. 'Why', 'An Everlasting Love', '(Our Love) Don't Throw it All Away', 'Waiting For You' en 'I Go For You', met gitaarwerk van Don Felder van The Eagles. In februari 1980 verscheen zijn derde en laatste album 'After Dark', met naast de titelsong o.a. 'Desire', 'Wherever You Are', 'Warm Ride', 'One Love', 'Falling in Love With You' en de twee duetten met Olivia Newton-John 'Rest Your Love on Me' en 'I Can't Help It'.

In 1981 kapte Robert Stigwood met hem vanwege zijn cocaïneverslaving en gedragsproblemen. In datzelfde jaar kreeg hij een relatie met de actrice Victoria Principal. In maart 1982 gingen ze uit elkaar, omdat hij niet zonder de drugs kon, waarmee hij zijn depressie bestreed. Hij speelde op Broadway in 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' en hij was gastheer in de tv-show 'Solid Gold', maar door zijn cocaïnegebruik werd hij ontslagen. Freddie Mercury was onder de indruk van zijn stem en hij zong samen met ABBA. Hij wist zijn drugsverslaving te overwinnen, maar zijn depressie bleef.

Op 10 maart 1988 lag hij in het John Radcliffe ziekenhuis in Oxford, waar hij overleed door een ontsteking van de hartspier als gevolg van een virusziekte, verergerd door zijn jarenlange cocaïnegebruik, alcoholgebruik en slecht/weinig eten. Door de cocaïne was hij paranoia en mensenschuw geworden. Hij werd dertig jaar en hij is op het Forest Lawn Memorial Park in Hollywood Hills begraven.

Schrijver: Joanan Rutgers, 9 januari 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

3.8 met 4 stemmen 174Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)