Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Miranda Lambert - Over You

Miranda Lambert Leigh is geboren op 10 november 1983 in Longview, Texas. Ze groeide op in Lindale en ze is vernoemd naar haar overgrootmoeder Lucy Miranda. Haar vader Rick Lambert was een politieman en later privé-detective, samen met haar moeder Beverly. Ze is van Ierse en Indiaanse afkomst. Op haar zestiende deed ze in Arlington mee met een talentenjacht, waardoor ze een opnamesessie in Nashville won. Ze verliet de studio, omdat het type muziek haar niet beviel. In 2000 ging ze terug naar haar vader, die haar leerde gitaar te spelen, zodat ze haar eigen nummers kon schrijven.

Met The Texas Pride Band zong ze haar professionele debuut. Ze was de frontzangeres van het Reo Palm Isle in Longview, waar Elvis Presley en Willie Nelson ook gezongen hebben. In 2002 verhuisde ze naar Nashville en op 15 september 2003 tekende ze een contract bij Epic Records. In de zomer van 2004 verscheen haar debuutsingle 'Me and Charlie Talking'. Op 15 maart 2005 verscheen haar debuutalbum 'Kerosine', met 'New Strings' en 'Bring Me Down'. In 2006 kreeg Miranda een relatie met de country-zanger Blake Shelton. Op 9 mei 2007 verscheen het album 'Crazy Ex-Girlfriend' bij Columbia Nashville Records, met 'Gunpowder & Lead', 'Famous in a Small Town' en 'More Like Her'. Op 29 september 2009 verscheen het album 'Revolution', met 'Dead Flowers', 'White Liar', 'The House That Built Me', 'Only Prettier' en 'Heart Like Mine'.

'The House That Built Me' stond op nummer één in de Amerikaanse Billboard Hot Country Songs en ze won er een Grammy Award mee, in de categorie Beste Vrouwelijke Country Vocale Prestaties. In 2010 won ze tijdens de 44-ste Country Music Association Awards de CMA-Award voor Female Vocalist of the Year en de Album of the Year Award voor 'Revolution'. Ze zong samen met Sheryl Crow 'Coal Miner's Daughter' van Loretta Lynn, die als achtergrondzangeres mee zong. Op 14 mei 2011 zijn Miranda en Blake in de Don Strange Ranch in Boerne getrouwd. Er waren collega-zangeressen bij, zoals Reba McEntire, Kelly Clarkson, Martina McBride en Hillary Scott. In 2011 vormde je de country superband Pistol Annies, samen met Ashley Monroe en Angaleena Presley. Op 23 augustus 2011 verscheen het debuutalbum 'Hell on Heels' en op 7 mei 2013 verscheen het album 'Annie Up'. Op 1 november 2011 verscheen het album 'Four the Record', met 'All Kinds of Kinds', 'Fastest Girl in Town', 'Mama's Broken Heart', 'Baggage Claim' en 'Over You'.

Voor 'Over You' won ze de CMA Award en de ACM Award voor Song of the Year. Ze schreef het samen met de country-zanger Blake Shelton. Blake's oudere broer Richie werd op zijn 24-ste door een auto-ongeluk gedood en over hem is deze ballade geschreven. De muziekvideo is heel kunstig door Trey Fanjoy geregisseerd. In het begin van 2012 stond 'Over You' op nummer één. Op 5 februari 2014 verscheen het vijfde album 'Platinum', met 'Little Red Wagon', 'Priscilla', 'Automatic', 'Smokin' and Drinkin'', met de country-groep Little Big Town, en 'Somethin' Bad', een duet met Carrie Underwood. Op 20 juli 2015 zijn Miranda en Blake gescheiden. Blake kreeg al gauw een relatie met de zangeres/actrice/mode-ontwerpster Gwen Renée Stefanie. In december 2015 kreeg Miranda een relatie met de rhythm and blues/pop zanger Michael Cameron Anderson, bekend als Anderson East.

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 februari 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

3.2 met 4 stemmen 54Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)