Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De opkomst van Alternative für Deutschland

In de Brandpunt special (8 maart 2016, NPO 2) ging het over de politieke en sociale stand van zaken in ons grote buurland Duitsland. De uitzending begon met veel negativiteit over premier Angela Merkel, met betrekking tot haar aanpak van de migratieproblematiek. Enkele uitspraken over haar; Ze regeert al tien jaar op testosteron. Ze is niet van deze wereld. Merkel moet weg! Landverraadster! Domme trut!. Kortom, ze wordt als zondebok gebruikt, al of niet terecht. Angela Dorothea Merkel is geboren op 17 juli 1954 in Hamburg. Haar vader was de Luthers-protestantse theoloog Horst Kasner. Haar moeder is de lerares Engels en Latijn Herlind Jentzsch. Angela trouwde in 1977 met de fysicastudent Ulrich Merkel. In 1982 zijn ze gescheiden en in 1998 hertrouwde ze met de kwantum-chemicus/professor Joachim Sauer. De reportage meldde dat er in Duitsland reeds 900 delicten tegen asielzoekers zijn geweest, waarvan 76 brandstichtingen. Terwijl een groot voormalig hotel, waar asielzoekers zouden komen, in de fik was gezet, stonden er mensen op straat bij te klappen. Een man reageert op de massamigratie en zegt 'Ze ondergraven ons Duits-zijn!'. Deze man verwoordt hiermee de angst voor identiteitsverlies bij een groot aantal Duitsers. Die angst kan van mens tot mens verschillen, maar is niet ongegrond te noemen. Aan de andere kant zijn Jehova-getuigen, Scientology-aanhangers, roomsen, protestanten en zwarte kousen getrouwen net zo bedreigend als de vermeerdering van de islamieten in Europa. Mensen met een sterk identiteitsbewustzijn zullen altijd dicht bij zichzelf blijven en zich nooit laten overrulen door intolerante, dictatoriale, agressieve massabewegingen en geïndoctrineerde, individu-onderdrukkende, mensverstikkende (met name qua seksuele voorkeur, vrije gedachtegang en uitingendrang) godsdienstovertuigingen. De islam staat niet bekend als tolerant en modern en staat in grote gevallen haaks op de Europese verworvenheden, waardoor een stormvloed van islamieten terecht bij grote delen in onze samenleving angsten en weerstanden oproepen. Zij zien hoe de overheden bijna kritiekloos de massastroom van vreemdelingen opnemen en zonder dat hun stem daar in meetelt, worden ze daar terecht boos over. Want laten we wel wezen, het is vaak wel het gewone volk wat veelal met die nieuwelingen te maken krijgt, niet de superrijke bestuurders in hun dure villawijken.

Of je het nu leuk vindt of niet, er is een anti-beweging aangaande Angela Merkels beleid gaande en dit gebeurt momenteel in de vorm van de extreem-rechtse partij Alternative für Deutschland. Deze partij stijgt enorm in de peilingen en is ineens heel groot geworden. Enigszins met de PVV, Front National en Vlaams Blok te vergelijken. Het gezicht van deze partij is barones/hertogin Beatrix Amelie Ehrengard Eilika von Storch, geboren op 27 mei 1971 in Lübeck. Voor haar tegenstanders is zij alleen al omstreden omdat haar ene opa minister van Financiën onder Adolf Hitler was. Beatrix verdedigt zich door te zeggen, dat de meeste voorouders van de Duitsers geen verzetsstrijders waren en dat zij niet haar opa is. Ze is de oudste dochter van gravin Felicitas-Anita Schwerin von Krosigk en hertog Huno van Oldenburg. Opa Nicolaas van Oldenburg was de neef van koningin Juliana. Haar zus is Sophie von Storch-Radowitz. Haar man is Sven von Storch. Ze is de achternicht van koningin Emma. Er is dus een duidelijke lijn met ons Oranjehuis. Beatrix was bankier en ze studeerde rechten in Heidelberg en Lausanne. Ze was advocate in Berlijn, toen ze politica werd. Ze werd door politieke tegenstanders, verkleed als clowns, met een slagroomtaart in het gezicht gegooid, omdat ze de Duitse soldaten bij de Duitse grens het recht om op vluchtelingen te schieten zou willen geven. Zo'n taartaanval doet me denken aan eenzelfde incident met wijlen Pim Fortuyn. Sinds 2014 vertegenwoordigt Beatrix Duitsland in het Europees Parlement. Ze is o.a. lid van de Commissie voor Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken en de Commissie voor Rechten van de Vrouw en Gendergelijkheid. Ze zegt dat Angela Merkel voor haar eigen veiligheid naar Zuid-Amerika moet vluchten vanwege de publieke woede om haar liberale migratiebeleid en het ruïneren van Duitsland en het creëren van een onveilige chaos. Het mooie is nog wel dat Beatrix net als Angela Luthers-protestants (gereformeerd) is. Dezelfde geloven op één kussen, daar slaapt dus ook de duivel tussen.

In dezelfde reportage zag je hoe een jonge asielzoeker zijn beklag deed over de sanitaire voorzieningen. De douche zag er inderdaad sterk verloederd en beschimmeld uit en de toiletten in de groene, plastic arbeidersbedoelingen zaten onder de vervuilingen. De 21-jarige noemde het walgelijk. Verder zei hij dat het hem voorkwam alsof ze hem helemaal niet welkom heten en aan alle kanten tegen werken. Zijn gevoel van bevrijding en verbetering wordt alsmaar uitgesteld. In zijn onderkomen heeft hij al maandenlang geen watertoevoer. Aan de andere kant worden er voor miljoenen woningen gebouwd voor de nieuwelingen, wat weer kwaad bloed zet bij de sociale onderklasse, die niet zo snel aan een behoorlijk onderkomen kunnen komen. De sociale spanningen lopen alsmaar op en het einde daarvan lijkt zoek. Dat een groot deel van de Duitsers al die asielzoekers inderdaad niet welkom heten, mag duidelijk zijn. Onverwachtse gasten zijn vaak ongewenste gasten. De sociale problemen zijn zonder al die vluchtelingen al groot genoeg in Europa. De werkeloosheid stijgt de pan uit en het ene na het andere bedrijf gaat failliet. In Nederland leven één miljoen mensen onder de armoedegrens. Er valt in Europa geen graantje meer mee te pikken of dat gaat ten koste van onze eigen voorzieningen en noodzakelijke herstelwerkzaamheden. We zijn allang niet meer zo rijk als velen zich voordoen. We bieden de op drift geraakte vluchtelingen slechts illusies en fata morgana's aan. Dat zegt ook de voorzitter van de EU. We kunnen het allemaal niet behappen. Zelfs de rantsoenen zijn op.

Schrijver: Joanan Rutgers, 9 maart 2016


Geplaatst in de categorie: politiek

4.0 met 1 stemmen 167Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
10 maart 2016
Naschrift: Beatrix von Storch mag dan een markant boegbeeld van de AfD zijn, de politieke leidster is inmiddels Frauke Marquardt-Petry, geboren op 1 juni 1975 in Dresden, de stad die zo vreselijk gebombardeerd is. Frauke groeide op in Schwarzheide. Haar vader was ingenieur/scheikundige. In 1992 verhuisde ze naar Bergkamen. Ze is net als Merkel en Von Storch Evangelisch-Luthers gedoopt. Ze studeerde net als haar vader scheikunde, wat zij aan de Universiteit van Reading deed, waar ik nog eens een nacht heb overnacht. In 2004 promoveerde ze magna cum laude af aan de Georg-August-Universität Göttingen. Ze was veertien jaar getrouwd met een dominee, met wie ze vier kinderen heeft gekregen. Ze woonde in de pastorie van de wijk Tautenhain in Frohburg. In 2015 is ze gescheiden en kreeg ze een relatie met haar naaste medewerker binnen de AfD Marcus Pretzell. Blijkbaar is ze een gedreven carrièrejaagster en wat de peilingen betreffen, kan ze Stolz zijn. Aanstaande zondag gaat het er om spannen en weten we hoeveel de AfD van Merkel's partij heeft afgesnoept en hoeveel ze überhaupt zonder afsnoeperij hebben gewonnen. De onvrede van veel Duitsers aangaande de met de Duitse cultuur vloekende vluchtelingeninstroom zal de AfD zeker hoge ogen doen scoren.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)