Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Martina McBride - Reckless

De country-zangeres Martina Mariea Schiff is geboren op 29 juli 1966 in Sharon, Kansas. Haar ouders zijn Daryl en Jeanne Schiff. Haar broers zijn Martin en Steve. Haar zus is Gina. Via haar vader kwam ze al jong in aanraking met country muziek. Ze zong vaak mee met liedjes van Reba McEntire, Linda Ronstadt, Juice Newton, Jeanne Pruett, Connie Smith en Patsy Cline. Op haar achtste begon ze in de band The Schiffters te zingen. Ze speelde ook keyboard. In Wichita zong ze in de rockband The Penetrators. In 1987 richtte ze met enkele muzikanten de band Lotus op. Ze huurden een repetitieruimte van de studio-engineer John McBride. In 1988 zijn John en Martina met elkaar getrouwd.

In 1989 verhuisden ze naar Nashville met de hoop op een carrière in de country-muziek. John werd lid van Garth Brooks zijn sound crew en later werd hij zijn concert productie manager. Martina hielp John en ze verkocht de souvenirs van Garth Brooks. In 1990 mocht Martina de openingsact bij concerten van Brooks doen. In 1991 kreeg zij een platencontract bij RCA Records Nashville. In 1992 verscheen haar debuutalbum 'The Time Has Come', met naast de titelsong o.a. 'That's Me', 'True Blue Fool', 'Cheap Whiskey', 'A Woman Knows', 'The Rope' en 'When You Are Old'. In 1993 verscheen het album 'The Way That I Am', met o.a. 'Heart Trouble', 'My Baby Loves Me', 'Independence Day' en 'Life #9'. In 1994 werd haar dochter Delaney geboren.

In 1995 verscheen het album 'Wild Angels', met naast de titelsong o.a. 'Safe in the Arms of Love', 'Two More Bottles of Wine' en 'You've Been Driving All the Time'. In 1997 verscheen het album 'Evolution', met o.a. 'Happy Girl', 'A Broken Wing', 'Wrong Again', 'Still Holding On', samen met Clint Black, 'Whatever You Say' en 'Valentine', samen met Jim Brickman. In 1998 werd haar dochter Emma geboren en verscheen het album 'White Christmas', met covers van bekende kerstliederen. In 1999 verscheen het album 'Emotion', met o.a. 'I Love You', 'Love's the Only House', 'There You Are', 'It's My Time' en 'This Uncivil War'. In 2003 verscheen het album 'Martina', met o.a. 'This One's for the Girls', 'How Far', 'In My Daughter's Eyes', 'God's Will' en 'Over the Rainbow'. In 2005 werd haar dochter Ava geboren en verscheen het album 'Timeless', met o.a. 'You Win Again', 'I Can not Stop Loving You', 'Satin Sheets', 'Help Me Make It Through the Night' en 'Let It Be Me'.

In 2008 maakte ze een elektronisch geproduceerd duet met Elvis Presley, met het lied 'Blue Christmas'. In datzelfde jaar kreeg ze een ster in de Music City Walk of Fame in Nashville. In 2009 verscheen het album 'Shine', met o.a. 'I Just Call You Mine', 'Ride', 'Lies' en 'I Can not Stop Loving You'. In 2011 verscheen het album 'Eleven', met o.a. 'Marry Me', 'Teenage Daughters', 'Summer of Love', 'A Night', 'Always Be This Way' en 'I'm Gonna Love You Through It'. In 2014 verscheen het album 'Everlasting', met o.a. 'Do Right Woman, Do Right Man', 'Suspicious Minds', 'I've Been Loving You Too Long' en 'Wild Night'. Op 29 april 2016 verschijnt haar dertiende album 'Reckless', waarvan de titelsong al is verschenen, samen met een mooie videoclip. Martina's stem is duidelijk gerijpt.

Schrijver: Joanan Rutgers, 15 april 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 4 stemmen 60Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)