Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Juliana Hatfield - This Lonely Love

Juliana Hatfield is geboren op 27 juli 1967 in Wiscasset, Maine. Haar vader is de radioloog Philip M. Hatfield, die tijdens de Vietnam oorlog diende als arts bij de marine. Haar moeder is Julie Hatfield, die werkte bij de krant The Boston Globe, reisverhalen schrijft en modecriticus is. Juliana groeide in Duxbury op, een voorstad van Boston. Ze heeft twee broers. Ze ging naar de Duxbury High School en daarna naar de Boston University. Ze studeerde ook piano aan de Berklee School of Music in Boston, net als Melissa Etheridge. Ze woont momenteel in Cambridge, Massachusetts, en ze studeert aan de School of the Museum of Fine Arts in Boston.

De muziek van de punk rockband X zorgde voor een complete verandering bij haar, al werd ze ook beïnvloed door Olivia Newton-John en The Police. Ze coverde 'Every Breath You Take' van Sting. Ze zong in schoolkoren en ze zat kort in de coverband The Squids, die veelal Rush-songs speelde. In 1986 vormde ze samen met Freda Boner en John Strohm de indie rockband Blake Babies. Freda is ook journaliste en non-fictie schrijfster. Juliana zong en ze speelde basgitaar, gewone gitaar en piano. Ze tekenden een platencontract bij Mammoth Records. Juliana behaalde een graad in de songwriting van Berklee. Hun stijl deed denken aan de vroege REM en Neil Young. In 1991 ging de band uit elkaar. Van 1999 tot 2001 was de band nog weer bij elkaar. Ze maakten vier albums, met 'God Bless the Blake Babies' als laatste album.

Juliana werd lid van The Lemonheads, waar ze bas speelde en achtergrondzang deed. In 1992 verscheen haar eerste solo-album 'Hey Babe', met o.a. 'The Lights', 'Everybody Loves Me But You' en 'No Answer'. In 1993 verscheen 'Become What You Are', met o.a. 'My Sister', 'Mabel' en 'President Garfield'. Op haar 25-ste vertelde ze in een magazine, dat ze nog maagd was. In 1995 verscheen 'Only Everything', met o.a. 'Fleur de Lys', 'Universal Heart-Beat' en 'Bottles and Flowers'. Na twee weken op tournee, annuleerde ze de tournee, omdat ze suïcidaal depressief was. In 1998 verscheen 'Bed', met o.a. 'I Want to Want You', 'Down on Me' en 'Bad Day'. In 2000 verscheen 'Beautiful Creature', met o.a. 'Choose Drugs', 'Until Tomorrow' en 'Hotels'.

Haar lied 'Trying Not to Think About It' is een eerbetoon aan de overleden muzikant Jeff Buckley, die een vriend van haar was. Jeff verdronk op zijn dertigste en hij was manisch depressief. Een sterke onderstroom werd hem fataal. In 2004 verscheen 'In Exile Deo', in 2005 'Made in China' en in 2008 'How To Walk Away', met o.a. 'This Lonely Love', 'My Baby...' en 'Now I'm Gone'. In 2010 verscheen 'Peace & Love', in 2011 'There's Always Another Girl', in 2012 'Juliana Hatfield' en in 2013 'Wild Animals'. In 2015 verscheen 'Whatever, My Love' van The Juliana Hatfield Three, samen met de drummer Todd Philips en de bassist Dean Fisher.

Schrijver: Joanan Rutgers, 19 april 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

3.3 met 3 stemmen 720Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)