Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Karise Eden - Loneliness

Karise Eden is geboren op 11 juli 1992 in Gosford, New South Wales, Australië. Ze groeide op in Wyoming. Haar moeder heet Michelle Higgins en haar zus heet Siana. Ze zingt blues, pop en soul. Ze bespeelt de banjo, de gitaar en de contrabas. Ze had een slechte relatie met haar moeder en op haar elfde kampte ze met nadelige gevolgen voor zichzelf. Op haar twaalfde was ze al klaar met school en op haar dertiende zat ze thuis en leed ze aan agorafobie. In haar tienerjaren zat ze in twintig opvanghuizen voor vrouwen en daarna kwam ze bij pleegouders terecht. Ze deed informeel werk, waar ze maar kon, o.a. als verkoopster in een seksshop. Ze woonde een tijd bij de beste vriend van haar moeder in Woy Woy.

Op haar dertiende begon Karise in het openbaar te zingen. Haar oom Frank leerde haar alles over muziek. Ze leerde eerst traditionale folk en bluegrass te spelen. Ze is geïnspireerd door Janis Joplin, Amy Winehouse, Axl Rose en Bon Jovi. Op 15 april 2012 verscheen ze in de Australische reality tv-talentenjacht The Voice. Ze zong 'It's a Man's World' van James Brown. De vier coaches draaiden zich binnen twaalf seconden om. Dat waren Keith Urban, Seal, Delta Goodrem en Joel Madden. Ze koos Seal als haar coach en mentor. Met 'Back to Black' van Amy Winehouse ging ze door naar de live shows. Met groot succes zong ze 'Nothing's Real but Love' van Rebecca Ferguson, 'Landslide' van Stevie Nicks en 'Halleluja' van Leonard Cohen.

Tijdens de grote finale op 17 juni 2012 zong ze 'I Was Your Girl', wat ze samen met haar geadopteerde zus had geschreven. En ze zong 'Stay with Me Baby' van Lorraine Ellison. Op 18 juni 2012 werd ze de winnares en zong ze voor de eerste keer haar debuutsingle 'You Will not Let me'. Ze kreeg 100.000 dollar, een Ford Focus auto en een platencontract bij Universal Music Australië.

Op 26 juni 2012 verscheen haar debuutalbum 'My Journey', met allemaal covers, behalve 'I Was Your Girl'. In maart 2013 deed ze mee met het Bluesfest in Byron Bay. Op 3 juni 2013 verscheen haar tweede single 'Threads of Silence', wat ze in Londen heeft geschreven, samen met de producer/songwriter Sacha Skarbek.

Op 12 september verscheen haar tweede album 'Things I've Done', met naast de titelsong o.a. 'Dynamite', 'Loneliness', 'Black Heart', 'Don't Ask Me', 'She Don't', 'Broken Hearted' en 'We Got The Night'. De druk van een rolmodel voor jongeren met problemen werd haar te zwaar. Verder werd ze online gepest door enkele gestoorden. Ze worstelde met een depressie en ze is mentaal en fysiek ingestort. Ze heeft een liefdesrelatie met de professionele motorcrosser Jason, die in een ander huis woont. Karise woont op het platteland nabij Kingaroy. Op 24 december 2014 kregen Karise en Jason een zoon, die Blayden heet.

Schrijver: Joanan Rutgers, 8 mei 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 4 stemmen 59Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)