Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Sarah Blasko - All Of Me

Ze is geboren als Sarah Elizabeth Blaskow op 23 september 1976 in Sydney. Haar ouders waren christelijke missionarissen. Haar moeder Ellie was een verpleegster en ze is rond 2000 aan darmkanker overleden. Haar vader Nikolai David Blaskow was een leraar en hij heeft een Bulgaars-Nederlandse achtergrond. Haar oudere zus heet Kate. Haar ouders waren verbonden met een Pinksterkerk in Sydney, waar Sarah begon te zingen. Aanvankelijk wilde ze graag dierenarts worden. Met Kate vormde ze een jazz-blues band en op haar vijftiende was ze bang haar schooldiploma niet te halen, wat kwam door de apocalyptische kerkboodschap over het einde van de wereld en de terugkeer van Christus. Ze verliet de kerk, maar ze bleef wel in God geloven.

Op haar achttiende schreef Sarah haar eerste liedjes. Pas op haar negentiende begon ze met zang- en gitaarles. Ze studeerde Engelse literatuur en film op de universiteit. Midden jaren negentig was ze de zangeres van de band Acquiesce, die in 2001 stopte, waarna ze met de akoestische gitarist Nick Schneider het duo Sorija vormde. In 1998 trouwde Sarah met de performance dichter Cameron Semmens. Na drie jaar was de scheiding. Cameron was de muze voor haar debuut-EP 'Prelusive', met o.a. 'Be Toninght' en 'New Religion'. Sorija duurde tot april 2002, waarna Sarah solo ging. Op 11 oktober 2004 verscheen haar debuutalbum 'The Overture & the Underscore', met o.a. 'Don't U Eva', 'Counting Sheep' en 'Remorse'.

Op 21 oktober 2006 verscheen haar tweede album 'What The Sea Wants, The Sea Will Have', met o.a. 'For You', 'Always on This Line' en 'The Woman by the Well'. In oktober 2006 zong ze op een borstkanker benefietconcert. Op 10 juli 2009 verscheen haar derde album 'As Day Follows Night', met o.a. het fantastische 'All I Want', 'We Won't Run' en 'Sleeper Awake'. Ze vormde samen met Holly Sarah Throsby en Sally Seltmann het trio Seeker Lover Keeper en op 3 juni 2011 verscheen hun titelloze album, met o.a. 'Bring Me Back', 'Light All My Lights' en 'Bridges Burned'. Op 26 oktober 2012 verscheen haar vierde album 'I Awake', met naast de titelsong o.a. 'All Of Me', het kwetsbare en geniale 'God-Fearing', 'Here' en 'An Oyster, A Pearl'. Ze werd ondersteund door het Bulgaarse Symphony Orchestra.

'All Of Me' heeft Sarah samen met Fredrik Kinbom geschreven. De muziekvideo is geregisseerd door Glen Wilk en gefilmd in haar eigen appartement. Sarah toont haar totale naaktheid, zij het behoorlijk gekuist door beschilderingen en mascara, wat logisch is. Het is net zo indrukwekkend goudeerlijk als de videoclip bij 'God-Fearing'.

In juli 2015 kreeg zij met haar partner Dave Miller een zoon. Op 6 november 2015 verscheen haar vijfde album 'Eternal Return', met o.a. 'I Am Ready', 'I'd Be Lost' en 'Luxurious'. Haar nieuwe begeleidingsband bestaat uit Lawrence Pike, Donny Benet, Neil Sutherland, Sarah Belkner en David Hunt. Dit album is een ongegeneerde lofzang om lief te hebben. Haar teksten zijn bijna naakt in hun eerlijkheid en de lyrische beelden zijn tot een minimum beperkt.

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 juni 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.5 met 2 stemmen 232Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)