Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

KONGOS - Come with Me Now

KONGOS is uit Zuid-Afrika afkomstig, maar een in Amerika opgerichte, alternatieve rockband, die bestaat uit vier broers; Johnny (zang, accordeon, keyboards), Jesse (zang, drums, percussie), Daniel (zang, gitaar) en Dylan Kongos (zang, basgitaar, shoot slide gitaar).

Hun vader is de Zuid-Afrikaanse zanger/songwriter John Theodore Kongos (1945, Johannesburg) en hun moeder heet Shelley. Ze zijn van Griekse, Mexicaanse en Amerikaanse afkomst. In hun jeugd woonden ze in centraal Londen en in Zuid-Afrika, maar meestal waren ze on the road. Ze studeerden af aan de Chaparral High School in Scottsdale en ze studeerden aan de Arizona State University. Ze componeren en maken hun opnames in Phoenix, Arizona, waar ze vanaf 1996 wonen.

De vier broers zijn meesterlijke rasartiesten, die aanstekelijk zingen en hun instrumenten bespelen. Het doet me denken aan Afrikaanse trommelritmes en stamfeesten. Ik herken er ook de Ierse, opwekkende cafémuziek in. Een muzikaal vierspan blijkt vaak een succesformule, denk bijvoorbeeld aan The Rolling Stones, The Beatles, Fleetwood Mac, The Eagles, ABBA, Doe Maar en The Dolly Dots.

In 2007 verscheen hun debuutalbum 'KONGOS', met o.a. 'Nothing', 'The Way', 'Another Daydream', 'What About You', 'The Trouble Is' en 'Make Your Mark'. Op 28 december 2012 verscheen hun tweede album 'Lunatic', met o.a. 'Come with Me Now', 'Escape', 'This Time I Won't Forget', 'Take Me Back', 'It's a Good Life', 'Traveling On', 'As We Are' en 'Hey I Don't Know'.

Het magistrale lied 'Come with Me Now' werd in de trailer van de film 'Holy Motors' gebruikt, een film van Leos Carax, met in de hoofdrollen Denis Lavant en Édith Scob. Ook met de zangeres Kylie Minogue en het model Eva Mendes. Het lied staat ook op de soundtrack van de film 'The Expendables 3' van Patrick Hughes, met o.a. Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Wesley Snipes, Dolph Lundgren, Mel Gibson en Arnold Schwarzenegger. Het lied valt onder de Kwaito-muziek, wat ontstond in Johannesburg. Het is een mix van Zuid-Afrikaanse jazz, township-pop en westerse house-muziek. De muziekvideo bij dit mannelijke lustlied is op You Tube ruim 42 miljoen keer bekeken. Op 5 maart 2014 speelden ze dit lied live in de Amerikaanse late-night talkshow 'Jimmy Kimmel Live!'. Het lied stond ruim vijf weken op nummer één in de US Alternative chart.

Op 10 juni 2016 verscheen hun derde album 'Egomaniac' bij Epic Records, met o.a. 'Take It from Me', 'Look At Me', 'Repeat After Me', 'I Don't Mind', 'Birds Do It' en 'I Want It Free'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 29 juni 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 3 stemmen 71Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
30 juni 2016
Kongos is voor mij "I'm only joking", sublieme tekst en wervelende ritmewisselingen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)