Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Partner in Poems

Samen met een keur aan amateur- en professionele kunstenaars zetten op 19 juni jl. mijn Partner in Poems, hierna P. in P. genoemd, en ondergetekende af naar Geldermalsen. In deze prachtplaats waren zij en ik voor een Ode aan de Linge uitgenodigd. Vele kunstdisciplines en hun vertegenwoordigers, lees: uitvoerders, waren hier aanwezig om hun kunsten te vertonen. Mijn P. in P. en ondergetekende hebben na de formele opening net als alle andere deelnemers onze positie ingenomen en het Lingepark doen zinderen.

Ook deze 19de van maand zes, was het net als de 5de van maand 5 bijzonder zonnig, zeker kunstzinnig, maar bovenal dichterlijk weer, waarbij het kwik in de thermometers gezien de periode van het jaar werkelijk aanmerkelijk hoger steeg dan doorgaans het geval is in de hiervoor genoemde maanden. De locatie, het Lingepark in Geldermalsen, is een in 'English Style' ontworpen park met prachtige uitzichten op zowel, natuurlijk, de Linge, watertoren, brug als kerktoren.

Nadat vanaf 10.00 uur alle kunstenaars zich hadden geïnstalleerd op hun werkplekken volgde 12.00 uur de plechtige opening door de burgemeester van Geldermalsen. In het hiervoor beschreven park was voor deze Kunstmanifestatie een muziektent opgebouwd, voor schilders Place Montmartre aangelegd, diverse locaties voor 'kunstenaars aan het werk' ingericht en andere locaties voor weer andere disciplines die op z'n minst het begrip KUNST raken, in elk geval verwant zijn aan. Zo was er een Kindercircus, muziek, een workshop 'filmen met je smartphone' en een Living Statue. Daarnaast dichtkunst, gerelateerd aan de gedichten waarmee mijn P. in P. en ondergetekende de aanwezige kunstliefhebbers hebben verrast, misschien licht vermoeid, maar zeker niet teleurgesteld als wij de, weliswaar fictieve, applausmeter mogen geloven.

De zogenoemde Magic Theatertent, door het ongelooflijk mooie weer iets minder aantrekkelijk dan vertoeven onder het blauw gewelf op deze kunstzinnige dag, zou voor mijn Partner in Poems en ondergetekende in principe de locatie zijn voor het voordragen van onze gedichten. De heerlijk-weer-voor-kunstuitingengoden beslisten anders en hiervoor ben ik deze machten zeer erkentelijk (geweest).

Wat is er mooier dan een Ode aan de Linge te brengen, terwijl je het water van deze rivier tijdens het voordragen in jouw oren kan horen...?!

Schrijver: Annejan Kuperus, 5 juli 2016


Geplaatst in de categorie: kunst

4.0 met 1 stemmen 130Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)