Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Niet nice in NICE

Naar mijn mening, en deze is bescheiden gezien mijn positie op onze in principe prachtige wereld, is nu daadwerkelijk de tijd aangebroken dat wij de zogenaamde Hogere Machten óf tot de orde roepen óf negeren óf en masse, in menigte, als sprookjesfiguren wegzetten daar de Waarheid in principe geenszins de feitelijkheden evenaart, laat staan overtreft; want het begrip Waarheid heeft aanmerkelijk aan waarde ingeboet. Ieder heeft zo zijn of haar en hun waarheid. Daar heeft ook een ieder recht op. Net als het recht om een ieder te overtuigen van bepaalde dogma's, echter alleen op een geweldloze, vrijwillige basis. Juist hier wringt nu precies de schoen. Ook ik ben ooit uitgerangeerd, aangezien men mij probeerde te overtuigen van hun ongelijk. De feiten lagen op tafel, dus totaal zinloos.

Een situatie van grote aanslagen, waarmee wij sinds 9/11 als westerse wereld te maken hebben, is schering en inslag geworden. Zinloos geweld met vele onschuldige doden naar aanleiding van leerstellingen uit een tijd die de onze natuurlijk nooit is geweest en bovendien, belangrijker, nooit zal zijn. Tenzij zij, om maar even de wij-zij-vorm te gebruiken, als meerderheid de westerse regels aan hun laars kunnen lappen en daardoor deze zullen ondersneeuwen... Nice is het allesbehalve in NICE, aangezien het dodental inmiddels het getal van honderd nadert.

IS DIT EEN MENS van Primo Levi, 1919-1987, beschrijft op majestueuze wijze het relaas van deze auteur als Auschwitz-overlever.

Bij aanslagen als die in Nice heb je zowel als inwoner en als gast geen schijn van kans...! Extremisten gedragen zich als kleingeestige en afgunstige waanzinnigen, die elke andere vorm van naar de wereld kijken, smoren. In elk geval verwoede pogingen hiertoe doen. Terreur mag en zal nooit de overwinning vieren als ik regeringsleiders in het nieuws voorbij hoor komen. 'k Vermoed, maar zeker hoop dat zij gelijk krijgen, maar zeker weten zullen wij wat dit betreft voorlopig helaas niet...!

Tijd...

....zal ons ook wat dit betreft leren. Is een/de Hogere Macht nou echt niet in staat terroristen tot inzicht te laten komen en indien nodig te elimineren...?

Schrijver: Annejan Kuperus, 17 juli 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 2 stemmen 188Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)